Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Συνεχίζεται η απεργία των εκπαιδευτικών στο Λος Άντζελες — Μήνυμα αλληλεγγύης από το ΠΑΜΕ

Εκα­το­ντά­δες εκπαι­δευ­τι­κοί από δημό­σια σχο­λεία του Λος Άντζε­λες, που έχουν δοθεί σε ιδιω­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα για δια­χεί­ρι­ση με όρους «αγο­ράς» (γνω­στά στις ΗΠΑ ως charter schools), ένω­σαν χτες τις δυνά­μεις τους με τους πολ­λές δεκά­δες χιλιά­δες συνα­δέλ­φους τους που πραγ­μα­το­ποιούν από τη Δευ­τέ­ρα απερ­γία διαρ­κεί­ας και δια­δη­λώ­σεις με μισθο­λο­γι­κά και εκπαι­δευ­τι­κά αιτή­μα­τα στή­ρι­ξης του δημό­σιου σχολείου.

Οι εκπαι­δευ­τι­κοί διεκ­δι­κούν, πέρα από την κατά 6,5% αύξη­ση των μισθών τους, μεί­ω­ση του αριθ­μού μαθη­τών ανά τάξη, που κατά μέσο όρο πλη­σιά­ζουν την ανα­λο­γία 40 μαθη­τές ανά 1 εκπαι­δευ­τι­κό, ενί­σχυ­ση των σχο­λι­κών βιβλιο­θη­κών, πρό­σλη­ψη του­λά­χι­στον 1.200 συνα­δέλ­φων τους, νοσο­κό­μων, σχο­λι­κών συμ­βού­λων, καθώς και γενι­κό­τε­ρη αύξη­ση των πολι­τεια­κών και ομο­σπον­δια­κών δαπα­νών για τη στή­ρι­ξη του δημό­σιου σχολείου.

Ο πρό­ε­δρος του συν­δι­κά­του εκπαι­δευ­τι­κών στο Λος Άντζε­λες Αλεξ Καπού­το Περλ, τόνι­σε χτες σε δηλώ­σεις του πως η ιδιω­τι­κή δια­χεί­ρι­ση προ­κα­λεί «αφαί­μα­ξη» στις δημό­σιες δαπά­νες για την εκπαί­δευ­ση, συνι­στώ­ντας πλέ­ον, σε έναν βαθ­μό, «υπαρ­ξια­κή απει­λή» για το δημό­σιο εκπαι­δευ­τι­κό σύστημα.

los-angeles-teachers-strike-3

Σε ανα­κοί­νω­ση του, το Πανερ­γα­τι­κό Αγω­νι­στι­κό Μέτω­πο χαι­ρε­τί­ζει τις μεγά­λες κινη­το­ποι­ή­σεις των εκπαι­δευ­τι­κών στις ΗΠΑ για καλύ­τε­ρους μισθούς και καλύ­τε­ρη Παι­δεία για τα παι­διά του λαού.

Στο μήνυ­μά του αναφέρει:

«Ο αγώ­νας των δασκά­λων σε κάθε χώρα είναι τόσο για τη ζωή τους όσο και για το μέλ­λον της νέας γενιάς. Οι αντερ­γα­τι­κές πολι­τι­κές που οδη­γούν τους δασκά­λους στη φτώ­χεια, στην ελα­στι­κή — προ­σω­ρι­νή απα­σχό­λη­ση και την ανερ­γία, οδη­γούν ταυ­τό­χρο­να στην υπο­βάθ­μι­ση της παι­δεί­ας των παι­διών των εργα­ζο­μέ­νων, σε όξυν­ση των ταξι­κών φραγ­μών στην Παι­δεία, η οποία μετα­τρέ­πε­ται σε προ­νό­μιο για τους λίγους. Γι’ αυτό ο αγώ­νας για την Παι­δεία σε κάθε χώρα είναι αγώ­νας όλης της εργα­τι­κής τάξης.

Αυτός ο αγώ­νας είναι το καλύ­τε­ρο μάθη­μα στους μικρούς μαθη­τές και στη νέα γενιά και αυτό το μάθη­μα το δίνουν ακρι­βώς οι δάσκα­λοι που τους διδά­σκουν τις αρχές της αλλη­λεγ­γύ­ης, της φιλί­ας και του αγώ­να για την πρό­ο­δο της ανθρω­πό­τη­τας κόντρα σε ένα σύστη­μα που θέλει τα παι­διά των εργα­τών αμόρ­φω­τα ή μισομορφωμένα.

Το καλύ­τε­ρο μάθη­μα στους μαθη­τές το δίνουν οι δάσκα­λοι που αγωνίζονται.

Το ΠΑΜΕ εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη του στον αγώ­να των εκπαι­δευ­τι­κών του Λος Άντζε­λες και στη­ρί­ζει τα δίκαια αιτή­μα­τά τους».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο