Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Σχεδόν 25.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Τις 25.000 αγγί­ζει ο αριθ­μός των νεκρών από τον νέο κορο­νο­ϊό στις ΗΠΑ, με τον απο­λο­γι­σμό να διπλα­σιά­ζε­ται σε διά­στη­μα μίας εβδο­μά­δας, σύμ­φω­να με την κατα­μέ­τρη­ση του πρα­κτο­ρεί­ου ειδή­σε­ων Ρόιτερς.

Οι ΗΠΑ, η τρί­τη πολυ­πλη­θέ­στε­ρη χώρα παγκο­σμί­ως, έχει κατα­γρά­ψει περισ­σό­τε­ρους θανά­τους από τη νόσο COVID-19 από οποια­δή­πο­τε χώρα. Επι­πλέ­ον, μετρά σχε­δόν 597.000 κρού­σμα­τα, τα τρι­πλά­σια από οποια­δή­πο­τε άλλη χώρα, με σχε­δόν 2 εκα­τομ­μύ­ρια επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα παγκοσμίως.

Χθες, οι ΗΠΑ κατέ­γρα­ψαν περί­που 1.500 νέους θανά­τους, ένας αριθ­μός πολύ μικρό­τε­ρος του απο­λο­γι­σμού της περα­σμέ­νης εβδο­μά­δας με του­λά­χι­στον 2.000 θανά­τους κάθε 24 ώρες, σύμ­φω­να με το Reuters.

Οι θάνα­τοι στις ΗΠΑ ξεπέ­ρα­σαν τους 24.400 σήμε­ρα, κατα­γρά­φο­ντας περί­που 1.500 νέους θανά­τους κι ενώ απο­μέ­νουν πολ­λές Πολι­τεί­ες που δεν έχουν ανα­κοι­νώ­σει τους νεκρούς τους.

Μέχρι στιγ­μής, αυτήν την εβδο­μά­δα, ο αριθ­μός των νεκρών κατα­γρά­φει κατά μέσο όρο αύξη­ση 7% σε ημε­ρή­σια βάση ένα­ντι 14% την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα και 30% πολ­λές ημέ­ρες του Μαρ­τί­ου, βάσει της κατα­μέ­τρη­σης του Ρόιτερς.

Τα κρού­σμα­τα αυτήν την εβδο­μά­δα έχουν αυξη­θεί κατά μέσο όρο 5% σε ημε­ρή­σια βάση σε σύγκρι­ση με 7,8% την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα και 30% σε ημε­ρή­σια βάση τον Μάρτιο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο