Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Σχεδόν 700 νεκροί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού σε 24 ώρες

Άλλοι 691 άνθρω­ποι υπέ­κυ­ψαν στην COVID-19 κατά τη διάρ­κεια των τελευ­ταί­ων 24 ωρών στις ΗΠΑ, σύμ­φω­να με τα στοι­χεία που συγκέ­ντρω­σε ως το βρά­δυ της Κυρια­κής (τοπι­κή ώρα) το πανε­πι­στή­μιο Τζονς Χόπκινς.

Ο συνο­λι­κός απο­λο­γι­σμός της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού έφθα­σε έτσι τους 110.482 στις ΗΠΑ, όπου έχουν κατα­γρα­φεί 1.938.842 επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα μόλυν­σης από τον SARS-CoV‑2.

Πρό­κει­ται για τον πιο βαρύ απο­λο­γι­σμό στον κόσμο σε από­λυ­τες τιμές. Αντί­θε­τα, κατ’ ανα­λο­γία προς τον πλη­θυ­σμό, πολ­λές ευρω­παϊ­κές χώρες ξεπερ­νούν τις ΗΠΑ ως προς τους δεί­κτες των θανά­των, ανά­με­σά τους η Ιτα­λία, η Ισπα­νία και η Γαλλία.

Στην κορύ­φω­ση της παν­δη­μί­ας, στα μέσα Απρι­λί­ου, στις ΗΠΑ κατα­γρά­φο­νταν γύρω στους 3.000 θανά­τους καθη­με­ρι­νά. Πλέ­ον, οι αριθ­μοί κυμαί­νο­νται περί τους 1.000 θανά­τους και τα 20.000 κρού­σμα­τα μόλυν­σης σε ημε­ρή­σια βάση.

Ο Ρεπου­μπλι­κά­νος πρό­ε­δρος Ντό­ναλντ Τραμπ δια­βε­βαί­ω­σε την Παρα­σκευή ότι οι ΗΠΑ έχουν «ουσια­στι­κά ξεπε­ρά­σει» την κρί­ση και κάλε­σε εκ νέου τους κυβερ­νή­τες να χαλα­ρώ­σουν τους περιο­ρι­σμούς που επέ­βα­λαν στις πολι­τεί­ες τους στην προ­σπά­θειά τους να επι­βρα­δύ­νουν την εξά­πλω­ση της παν­δη­μί­ας του κορονοϊού.

Όμως ειδι­κοί και επαγ­γελ­μα­τί­ες της υγεί­ας ανη­συ­χούν εξαι­τί­ας των μαζι­κών δια­δη­λώ­σε­ων που γίνο­νται εδώ και πάνω από μία εβδο­μά­δα απ’ άκρου σ’ άκρο των ΗΠΑ, σε ένδει­ξη δια­μαρ­τυ­ρί­ας για την αστυ­νο­μι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα και τον ρατσι­σμό στις τάξεις των δυνά­με­ων επι­βο­λής της τάξης. Προει­δο­ποιούν ότι ενδέ­χε­ται να οδη­γή­σουν σε ανα­ζω­πύ­ρω­ση των κρου­σμά­των μόλυν­σης τις προ­σε­χείς εβδομάδες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο