Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Σχολεία Επιχειρήσεις – Δάσκαλοι Ζητιάνοι (Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ)

Η σαπί­λα και ο εξευ­τε­λι­σμός που ακο­λου­θεί την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της εκπαί­δευ­σης δεν έχει πάτο!

Να που κατα­λή­γουν τα μέτρα που προ­ω­θού­νται στα σχο­λεία μας, στα παι­διά μας, ως δήθεν εκσυγ­χρο­νι­στι­κά και και­νο­τό­μα, η πολι­τι­κή μετα­τρο­πής των σχο­λεί­ων σε ΑΕ, με ανα­ζή­τη­ση «ευερ­γε­τών», «χορη­γών» κτλ.

Αυτή η πολι­τι­κή που έχει πλή­ρως εφαρ­μο­στεί στις ΗΠΑ και έχει οδη­γή­σει στην πλή­ρη διά­λυ­ση της Δημό­σιας Εκπαί­δευ­σης, σε κατη­γο­ριο­ποί­η­ση των σχο­λεί­ων, σε χρε­ο­κο­πί­ες και κλει­σί­μα­τα σχο­λι­κών μονά­δων, έχει να «υπε­ρη­φα­νεύ­ε­ται» για το παρά­δειγ­μα που ακολουθεί.

Δάσκα­λοι σαν ζητιά­νοι, σαν σύγ­χρο­νοι γελω­το­ποιοί-μονο­μά­χοι κυλιού­νται στο πάτω­μα για λίγα δολά­ρια για να καλύ­ψουν τις ανά­γκες των σχο­λεί­ων τους! 10 δάσκα­λοι στη Νότια Ντα­κό­τα των ΗΠΑ κυλί­στη­καν στην αρέ­να ενός γηπέ­δου για να μαζέ­ψουν όσα δολά­ρια μπο­ρού­σαν από μια δωρεά 5000$ για τις ανά­γκες των σχο­λεί­ων τους.

Η συγκε­κρι­μέ­νη «φιλαν­θρω­πι­κή» δρά­ση έλα­βε χώρα το Σάβ­βα­το 11 Δεκέμ­βρη στο ημί­χρο­νο ενός αγώ­να χόκει με 5000 δολά­ρια που «δώρι­σε» η εται­ρία στε­γα­στι­κών δανεί­ων CU Mortgage Direct με τίτλο «Dash for Cash», που μετα­φρά­ζε­ται «ΑΡΠΑΞΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ»

Αυτό είναι το παρά­δειγ­μα για τους νέους ανθρώ­πους; Για τα παι­διά μας; Η από­λυ­τη γελοιο­ποί­η­ση του εκπαι­δευ­τι­κού που για τις ανά­γκες των μαθη­τών του θα γίνει ανέκ­δο­το και θα εξευ­τε­λι­στεί για χρή­μα­τα που έπρε­πε να παρέ­χο­νται στα σχολεία!

Αυτό το μέλ­λον δεν θα το επι­τρέ­ψου­με για τα σχο­λεία των παι­διών μας

Το επάγ­γελ­μα του εκπαι­δευ­τι­κού είναι λει­τούρ­γη­μα και έχει αξί­ες και ιδα­νι­κά που δεν μπο­ρούν να λερώ­νο­νται στις αρέ­νες των δολαρίων.

Όχι στα σχο­λεία επι­χει­ρή­σεις – ‘Οχι Δάσκα­λοι Ζητιάνοι

Τώρα γεν­ναία χρη­μα­το­δό­τη­ση και στή­ρι­ξη της δημό­σιας παι­δεί­ας, προ­σλή­ψεις εκπαιδευτικών.

Πανερ­γα­τι­κό Αγω­νι­στι­κό Μέτω­πο (ΠΑΜΕ)

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο