Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Φυσικά (καπιταλιστικά) φαινόμενα…

Ο απο­λο­γι­σμός των νεκρών από τον τυφώ­να Χάρ­βεϊ στο Τέξας ανέ­βη­κε στους οκτώ του­λά­χι­στον, ενώ πρω­τό­γνω­ρες πλημ­μύ­ρες ανα­μέ­νε­ται να εξα­να­γκά­σουν του­λά­χι­στον άλλα 30.000 άτο­μα να εγκα­τα­λεί­ψουν τα σπί­τια τους.

texas1

Μετα­ξύ των πιο πρό­σφα­των θυμά­των είναι μια οικο­γέ­νεια με τέσ­σε­ρα παι­διά, η οποία πιστεύ­ε­ται ότι πνί­γη­κε όταν το φορ­τη­γά­κι τους παρα­σύρ­θη­κε από τα νερά στο Χιού­στον. Οι αρχές της πόλης προει­δο­ποί­η­σαν τους κατοί­κους για την άνο­δο της στάθ­μης του νερού τις επό­με­νες μέρες καθώς η καται­γί­δα μαί­νε­ται πάνω από τις αμε­ρι­κα­νι­κές ακτές στον Κόλ­πο του Μεξικού.

texas2

Του­λά­χι­στον έξι άτο­μα σκο­τώ­θη­καν στην κομη­τεία Χάρις, όπου βρί­σκε­ται το Χιού­στον, σύμ­φω­να με την Τρί­σια Μπέ­ντλεϊ, εκπρό­σω­πο του γρα­φεί­ου του ιατρο­δι­κα­στή της κομη­τεί­ας. Μία 60χρονη γυναί­κα σκο­τώ­θη­κε στον ύπνο της στη γει­το­νι­κή κομη­τεία Μοντ­γκό­με­ρι από την πτώ­ση δέντρου στο τρο­χό­σπι­το όπου ζού­σε, είπε σε επι­στο­λή του στο Twitter το γρα­φείο του τοπι­κού ιατρο­δι­κα­στή. Οι αρχές πιστεύ­ουν ότι θα ανέ­βει ο αριθ­μός των θυμά­των και από γει­το­νι­κές κομητείες.

texas3

Σε σκη­νές που θυμί­ζουν τις επι­πτώ­σεις του τυφώ­να Κατρί­να στη Νέα Ορλε­ά­νη το 2005, ομά­δες αστυ­νο­μι­κών και του Λιμε­νι­κού έχουν δια­σώ­σει του­λά­χι­στον 2.000 άτο­μα έως τώρα, ανελ­κύ­ο­ντας πολ­λά από τις στέ­γες με ελι­κό­πτε­ρα, καθώς προ­τρέ­πουν εκα­το­ντά­δες άλλα άτο­μα που βρί­σκο­νται απο­μο­νω­μέ­να σε πλημ­μυ­ρι­σμέ­να σπί­τια να απλώ­σουν πετσέ­τες ή σεντό­νια έξω από τα παρά­θυ­ρα ώστε να τρα­βή­ξουν την προ­σο­χή των διασωστών.

 

Φυσι­κά και (καπι­τα­λι­στι­κά) πολι­τι­κά φαινόμενα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο