Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: 1.169 θάνατοι σε 24 ώρες, ο βαρύτερος απολογισμός σε μια ημέρα παγκοσμίως

Σχε­δόν 1.200 νέοι θάνα­τοι εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού κατα­γρά­φη­καν μέσα σε μια μέρα στις ΗΠΑ, σύμ­φω­να με την κατα­μέ­τρη­ση του πανε­πι­στη­μί­ου Τζονς Χόπ­κινς της Βαλ­τι­μό­ρης, δηλα­δή ο χει­ρό­τε­ρος απο­λο­γι­σμός που έχει κατα­γρα­φεί σε 24 ώρες σε οποια­δή­πο­τε χώρα στον κόσμο μέχρι σήμερα. 

Με 1.169 θανά­τους να κατα­με­τρώ­νται από τις 20:30 της Τετάρ­της ως την ίδια ώρα χθες Πέμ­πτη, σύμ­φω­να με τα δεδο­μέ­να του πανε­πι­στη­μί­ου που ανα­νε­ώ­νο­νται συνε­χώς, ο αριθ­μός των θυμά­των της παν­δη­μί­ας στις ΗΠΑ έχει πλέ­ον ανέλ­θει σε 5.926.

Το προη­γού­με­νο θλι­βε­ρό παγκό­σμιο ρεκόρ θανά­των εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας μέσα σε 24 ώρες σε οποιο­δή­πο­τε κρά­τος είχε κατα­γρα­φεί την 27η Μαρ­τί­ου στην Ιτα­λία (969 νεκροί).

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των νεκρών παρα­μέ­νει μέχρι σήμε­ρα υψη­λό­τε­ρος στην Ιτα­λία (13.915) και στην Ισπα­νία (10.003) απ’ ό,τι στις ΗΠΑ.

Από την Τετάρ­τη ως την Πέμ­πτη το βρά­δυ στις ΗΠΑ κατα­γρά­φη­καν επί­σης 30.000 νέα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα μόλυν­σης από τον κορο­νο­ϊό, ανε­βά­ζο­ντας το σύνο­λο των ασθε­νών στη χώρα σε πάνω από 243.000, πάντα σύμ­φω­να με το πανε­πι­στή­μιο Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ είναι μακράν η χώρα του κόσμου με τον μεγα­λύ­τε­ρο αριθ­μό επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των στον κόσμο — πλέ­ον έχουν ξεπε­ρά­σει το ένα εκα­τομ­μύ­ριο — κατα­γρά­φο­ντας το ένα τέταρ­τό τους.

Επί­κε­ντρο της κρί­σης παρα­μέ­νει η Νέα Υόρ­κη. Η μεγα­λού­πο­λη θρη­νεί πάνω από 1.500 νεκρούς και πλη­σιά­ζει τα 50.000 κρού­σμα­τα, σύμ­φω­να με στοι­χεία που δημο­σιο­ποί­η­σαν χθες Πέμ­πτη οι υγειο­νο­μι­κές αρχές της.

Πάνω από 1,3 εκατ. τεστ έχουν γίνει στη χώρα μέχρι στιγ­μής, είπε χθες ο αμε­ρι­κα­νός αντι­πρό­ε­δρος Μάικ Πενς κατά τη διάρ­κεια της καθη­με­ρι­νής ενη­μέ­ρω­σης του Τύπου από την ομά­δα δια­χεί­ρι­σης της κρί­σης της παν­δη­μί­ας στον Λευ­κό Οίκο.

«Κάνου­με πλέ­ον πάνω από 100.000 τεστ την ημέ­ρα», υπερ­θε­μά­τι­σε ο πρό­ε­δρος Ντό­ναλντ Τραμπ, τα «περισ­σό­τε­ρα από οποια­δή­πο­τε άλλη χώρα του κόσμου» τόσο σε από­λυ­τους αριθ­μούς όσο και κατ’ ανα­λο­γία πλη­θυ­σμού (περί­που 330 εκατ. στις ΗΠΑ), όπως διαβεβαίωσε.

Ο Λευ­κός Οίκος προ­έ­βλε­ψε προ­χθές ότι η παν­δη­μία θα στοι­χί­σει τη ζωή σε 100.000–240.000 ανθρώ­πους στις ΗΠΑ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο