Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ — 760 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, νέο θλιβερό ρεκόρ 66.528 νέων κρουσμάτων μόλυνσης σε 24 ώρες

Στις ΗΠΑ κατα­γρά­φη­καν χθες Σάβ­βα­το 66.528 επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα μόλυν­σης από τον SARS-CoV‑2, αριθ­μός που απο­τε­λεί νέο θλι­βε­ρό ρεκόρ στη χώρα η οποία υφί­στα­ται μακράν το πιο σκλη­ρό χτύ­πη­μα από την παν­δη­μία του κορο­νοϊ­ού στον πλα­νή­τη, σύμ­φω­να με τα δεδο­μέ­να που συγκε­ντρώ­νει το πανε­πι­στή­μιο Τζονς Χόπκινς.

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των έφθα­σε έτσι χθες τα 3.242.073, σύμ­φω­να με τα στοι­χεία της σχο­λής αυτής ιατρι­κής της Βαλ­τι­μό­ρης (ανα­το­λι­κά). Ο αριθ­μός των θανά­των εξαι­τί­ας της COVID-19 αυξή­θη­κε κατά 760, στους 134.729, σύμ­φω­να με την ίδια πηγή.

Τα κρού­σμα­τα μόλυν­σης σε ημε­ρή­σια βάση ξεπέ­ρα­σαν τα 60.000 για πέμ­πτο συνε­χό­με­νο 24ωρο στις ΗΠΑ καθώς, κατά την άπο­ψη των ίδιων των αμε­ρι­κα­νι­κών υγειο­νο­μι­κών αρχών, η εξά­πλω­ση του κορο­νοϊ­ού έχει τεθεί εκτός ελέγ­χου σε πολ­λές πολιτείες.

Για πρώ­τη φορά, ο Ρεπου­μπλι­κά­νος πρό­ε­δρος Ντό­ναλντ Τραμπ έκα­νε δημό­σια εμφά­νι­ση φορώ­ντας μάσκα προ­στα­σί­ας χθες Σάβ­βα­το — μπλε σκού­ρα με τον θυρεό του Λευ­κού Οίκου τυπω­μέ­νο πάνω της — κατά τη διάρ­κεια επί­σκε­ψής του στο στρα­τιω­τι­κό νοσο­κο­μείο Ουόλ­τερ Ριντ. Ο Τραμπ, ο οποί­ος συνε­χί­ζει να υπο­βαθ­μί­ζει τη σοβα­ρό­τη­τα της επι­δη­μιο­λο­γι­κής κατά­στα­σης, απέ­φευ­γε ως χθες να κάνει χρή­ση αυτού του μέσου ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας, όπως ακρι­βώς και πολ­λοί από τους οπα­δούς του.

Πλέ­ον τα δύο τρί­τα των Αμε­ρι­κα­νών απο­δο­κι­μά­ζουν τη δια­χεί­ρι­ση της κρί­σης που έχει προ­κα­λέ­σει η παν­δη­μία από τον Τραμπ, σύμ­φω­να με δημο­σκό­πη­ση που διε­νερ­γή­θη­κε για λογα­ρια­σμό του ABC και μετα­δό­θη­κε προ­χθές Παρα­σκευή. Τον Απρί­λιο, το ποσο­στό αυτό δεν ξεπερ­νού­σε το 50%.

Οι δημο­σκο­πή­σεις ενό­ψει των προ­ε­δρι­κών εκλο­γών της 3ης Νοεμ­βρί­ου δίνουν το τρέ­χον διά­στη­μα κατά μέσον όρο προ­βά­δι­σμα εννέα μονά­δων στον Δημο­κρα­τι­κό αντί­πα­λο του Τραμπ στην ανα­μέ­τρη­ση, τον πρώ­ην αντι­πρό­ε­δρο Τζο Μπάιντεν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο