Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ-Covid-19: Αίτημα προς το Πεντάγωνο να παραδώσει 100.000 σάκους πτωμάτων στις υπηρεσίες υγείας

Το Πεντά­γω­νο ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι έλα­βε αίτη­μα από την ομο­σπον­δια­κή κυβέρ­νη­ση των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών να παρα­δώ­σει 100.000 σάκους πτω­μά­των σε οργα­νι­σμούς υγεί­ας σε ολό­κλη­ρη τη χώρα, καθώς η παν­δη­μία Covid-19 εξα­πλώ­νε­ται ραγδαία στις Ηνω­μέ­νες Πολιτείες.

Το τμή­μα υλι­κο­τε­χνι­κής υπο­στή­ρι­ξης του υπουρ­γεί­ου Άμυ­νας «αντα­πο­κρί­νε­ται» σε αίτη­μα της Ομο­σπον­δια­κής Υπη­ρε­σί­ας Δια­χεί­ρι­σης Κατα­στά­σε­ων Έκτα­κτης Ανά­γκης (FEMA) «για 100.000 σάκους για την κάλυ­ψη των ανα­γκών των κρα­τι­κών υπη­ρε­σιών υγεί­ας» δήλω­σε ο αντι­πτέ­ραρ­χος Μάικ Αντριους, εκπρό­σω­πος του Πενταγώνου.

Η FEMA έχει τη συγκε­ντρω­τι­κή δια­χεί­ρι­ση της ομο­σπον­δια­κής κυβέρ­νη­σης για την κατα­πο­λέ­μη­ση του νέου κοροναϊού.

Ο Αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος Ντό­ναλντ Τραμπ προει­δο­ποί­η­σε νωρί­τε­ρα μέσα στην εβδο­μά­δα ότι οι ΗΠΑ θα αντι­με­τω­πί­σουν δύο «πολύ οδυ­νη­ρές» εβδομάδες.

Ο Λευ­κός Οίκος εκτι­μά ότι η ασθέ­νεια θα σκο­τώ­σει μετα­ξύ 100.000 και 240.000 ανθρώ­πους στη χώρα εάν τηρη­θούν οι σημε­ρι­νοί περιο­ρι­σμοί, σε σύγκρι­ση με 1,5 έως 2,2 εκα­τομ­μύ­ρια χωρίς την τήρη­ση μέτρων απαγόρευσης.

Περισ­σό­τε­ροι από τρεις στους τέσ­σε­ρις Αμε­ρι­κα­νούς υπό­κει­νται σήμε­ρα σε μέτρα αυστη­ρών περιο­ρι­σμών μετα­κί­νη­σης. Οι περισ­σό­τε­ρες μεγά­λες πόλεις πλήτ­το­νται, και τα κρού­σμα­τα στο Σικά­γο και στη Νέα Ορλε­ά­νη επιδεινώνονται.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο