Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ-Covid-19: Φορτηγά ψυγεία παρήγγειλαν το Τέξας και η Αριζόνα καθώς αυξάνονται οι νεκροί από την πανδημία

Στο Τέξας και την Αρι­ζό­να, δύο Πολι­τεί­ες όπου αυξά­νο­νται καθη­με­ρι­νά οι θάνα­τοι από τον νέο κορο­νο­ϊό, οι τοπι­κές αρχές ζήτη­σαν να τους στα­λούν φορ­τη­γά ψυγεία ώστε να αυξη­θεί η χωρη­τι­κό­τη­τα των νεκροτομείων.

Από την αρχή της παν­δη­μί­ας στην Αρι­ζό­να, που γει­το­νεύ­ει με την Καλι­φόρ­νια, έχουν πεθά­νει 2.583 άνθρω­ποι από την Covid-19. Οι αρχές της κομη­τεί­ας όπου βρί­σκε­ται η μεγα­λύ­τε­ρη πόλη, το Φοί­νιξ, ανα­κοί­νω­σαν ότι παρήγ­γει­λαν 14 μεγά­λα ψυγεία χωρη­τι­κό­τη­τας έως και 294 πτω­μά­των συνο­λι­κά, καθώς προ­βλέ­πουν ότι θα αυξη­θούν οι θάνα­τοι από την ασθένεια.

Το Τέξας, άλλη μια Πολι­τεία που έχει εξε­λι­χθεί σε εστία της Covid-19, έσπα­σε το ρεκόρ του την Τετάρ­τη, με 129 νεκρούς σε μία ημέ­ρα. Συνο­λι­κά έχουν πεθά­νει 3.561 άνθρω­ποι. Σε πόλεις όπως το Σαν Αντό­νιο και το Κόρ­πους Κρί­στι, οι αρχές προ­ε­τοι­μά­ζο­νται επί­σης για την αύξη­ση του αριθ­μού των νεκρών και παρήγ­γει­λαν φορ­τη­γά ψυγεία και ρυμουλκούμενα.

«Στο νοσο­κο­μείο υπάρ­χουν ελά­χι­στα μέρη για να φυλά­ξεις τα πτώ­μα­τα (…) και μας λεί­πει χώρος. Τα γρα­φεία κηδειών δεν έχουν άλλον χώρο», εξή­γη­σε την Δευ­τέ­ρα ο για­τρός Κεν Ντέι­βιντ, σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου που έδω­σε στο Σαν Αντό­νιο. Το νοσο­κο­μεια­κό σύστη­μα της πόλης αυτής είναι «υπό πίε­ση», σύμ­φω­να με τον δήμαρ­χο Ρον Νίρενμπεργκ.

«Έχου­με φορ­τη­γά ψυγεία στην περιο­χή, έτοι­μα για την περί­πτω­ση που θα τα χρεια­στού­με» πρό­σθε­σε ο Νίρενμπεργκ.

Τον Απρί­λιο, η πόλη της Νέας Υόρ­κης, το τότε επί­κε­ντρο της παν­δη­μί­ας στις ΗΠΑ, είχε επί­σης χρη­σι­μο­ποι­ή­σει φορ­τη­γά ψυγεία για τη φύλα­ξη των πτωμάτων.

Σύμ­φω­να με την κατα­μέ­τρη­ση του Πανε­πι­στη­μί­ου Τζονς Χόπ­κινς, τα θύμα­τα της Covid-19 στις ΗΠΑ ανέρ­χο­νται του­λά­χι­στον σε 138.000.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο