Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηρακλής: Πέθανε ο βετεράνος Γιώργος Ξενίδης

Σε ηλι­κία μόλις 45 χρο­νών έφυ­γε απο την ζωή, σήμε­ρα τα χαρά­μα­τα ο βετε­ρά­νος ποδο­σφαι­ρι­στης του Ηρα­κλή Γιώρ­γος Ξενί­δης. Ο παλαί­μα­χος άσος ένιω­σε τα ξημε­ρώ­μα­τα μια αδια­θε­σία και στην συνέ­χεια υπέ­στη καρ­δια­κή προσβολή.

Εκτός από τον Ηρα­κλή στον οποίο ξεκί­νη­σε το καλο­καί­ρι του 1994 και φόρε­σε την φανέ­λα του επί μια δεκα­ε­τία, με μια μικρή δια­κο­πή για ένα εξά­μη­νο το 2002 όταν και αγω­νί­στη­κε στην ΑΕΚ κατα­κτώ­ντας το Κύπελ­λο Ελλά­δος έπαι­ξε ποδό­σφαι­ρο ακό­μα στην Ανόρ­θω­ση και τον Ιωνικό.

Μάλι­στα κατά την διε­τή του παρου­σία στην κυπρια­κή ομά­δα πανη­γύ­ρι­σε την κατά­κτη­ση του πρω­τα­θλή­μα­τος το 2005 καθώς και την ιστο­ρι­κή πρό­κρι­ση επί της Τρα­μπ­ζουν Σπόρ της Τουρ­κί­ας στο πλαί­σιο των προ­κρι­μα­τι­κών του Champions League τη σεζόν 2005/06. Ολο­κλή­ρω­σε την ποδο­σφαι­ρι­κή του καριέ­ρα το καλο­καί­ρι του 2008 έχο­ντας συνο­λι­κά 224 συμ­με­το­χές σε επί­πε­δο Α’ Εθνι­κής (195 με Hρα­κλή, 20 με Ιωνι­κό και 9 με ΑΕΚ) και έχο­ντας σημειώ­σει 20 τέρματα.

Η κηδεία του θα γίνει σήμε­ρα το από­γευ­μα στις 7.15 μμ από τα Κοι­μη­τή­ρια Ανα­στά­σε­ως του Κυρί­ου στη Θεσσαλονίκη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο