Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Άνεγκρετ Κραμπ — Καρενμπάουερ νέα υπουργός Άμυνας στη θέση της φον ντερ Λάιεν

Η πρό­ε­δρος της Χρι­στια­νο­δη­μο­κρα­τι­κής Ένω­σης (CDU) Άνε­γκρετ Κραμπ — Καρεν­μπά­ου­ερ, δια­δέ­χε­ται την Ούρ­σου­λα φον ντερ Λάιεν στο γερ­μα­νι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας, όπως επι­βε­βαί­ω­σε αργά χτες το βρά­δυ ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Στέ­φεν Ζάι­μπερτ. Σήμε­ρα, Τετάρ­τη στις 12.00 (ώρα Ελλά­δος) η φον ντερ Λάιεν, η οποία εξε­λέ­γη χτες το βρά­δυ πρό­ε­δρος της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής, θα μετα­βεί στο προ­ε­δρι­κό ανά­κτο­ρο, για να δηλώ­σει την απο­χώ­ρη­σή της από την κυβέρνηση.

Αμέ­σως μετά θα ξεκι­νή­σει η δια­δι­κα­σία διο­ρι­σμού της Κραμπ-Καρεν­μπά­ου­ερ στο αξί­ω­μα υπουρ­γού Άμυ­νας, η οποία ωστό­σο θα ορκι­στεί τον Σεπτέμ­βρη, καθώς το ομο­σπον­δια­κό Κοι­νο­βού­λιο βρί­σκε­ται ήδη στη θερι­νή δια­κο­πή των εργα­σιών του και θα ανα­λά­βει το πόστο της στην προ­ε­δρία την 1η Νοεμ­βρί­ου. Η από­φα­ση συμ­με­το­χής της αρχη­γού της CDU στην κυβέρ­νη­ση φαί­νε­ται πως αιφ­νι­δί­α­σε την πολι­τι­κή σκη­νή στο Βερο­λί­νο, καθώς η Α. Κραμπ — Καρεν­μπά­ου­ερ είχε πρό­σφα­τα δηλώ­σει ότι «υπάρ­χει πολ­λή δου­λειά να γίνει στο κόμ­μα» και δεν επι­θυ­μού­σε να ανα­λά­βει κυβερ­νη­τι­κό πόστο.

Στις 3‑Ιούνη κατά τη διάρ­κεια διη­με­ρί­δας είχε δηλώ­σει πως το CDU είναι έτοι­μο να αντα­πο­κρι­θεί στο μερί­διο ευθύ­νης που του ανα­λο­γεί στην κυβέρ­νη­ση, και τόνι­σε ότι η Γερ­μα­νία πρέ­πει να είναι σε θέση να λειτουργεί.

Επί­σης εξέ­φρα­σε την ελπί­δα ότι το Σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κό Κόμ­μα (SPD) θα λάβει τις απο­φά­σεις του κατά τρό­πο ώστε αυτό να καθί­στα­ται εφι­κτό και ανα­κοί­νω­σε το σχέ­διό της για την ανα­διορ­γά­νω­ση του κόμ­μα­τος, το οποίο κατέ­γρα­ψε σημα­ντι­κές απώ­λειες δυνά­με­ων κατά τις πρό­σφα­τες ευρω­ε­κλο­γές. Όλ’ αυτά φυσι­κά έχουν να κάνουν με τις πολι­τι­κές ισορ­ρο­πί­ες και τους χει­ρι­σμούς / τακτι­κές  μετά τους νέους συσχε­τι­σμούς στο Ευρω­παϊ­κό Κοινοβούλιο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ + CNN)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο