Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η «Άνοιξη των Γραμμάτων» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Θεμα­τι­κές ξενα­γή­σεις σπον­δυ­λω­τού χαρα­κτή­ρα διορ­γα­νώ­νει το Εθνι­κό Αρχαιο­λο­γι­κό Μου­σείο, στο πλαί­σιο της διορ­γά­νω­σης «Αθή­να 2018. Παγκό­σμια Πρω­τεύ­ου­σα του Βιβλί­ου» στη μόνι­μη έκθε­ση του Μουσείου.

Ξεκι­νώ­ντας από την προ­γρα­φι­κή κοι­νω­νία της προϊ­στο­ρί­ας, όπου τα γραμ­μι­κά μοτί­βα των σφρα­γί­δων απο­τέ­λε­σαν το συν­δε­τι­κό κρί­κο μετα­ξύ της εικο­νο­γρα­φί­ας και της γρα­φής, οι ξενα­γή­σεις ακο­λου­θούν μια νοη­τή δια­δρο­μή προς την πρώ­τη γρα­πτή από­δο­ση της ελλη­νι­κής γλώσ­σας στα ανα­κτο­ρι­κά αρχεία πινα­κί­δων Γραμ­μι­κής Β από την Πύλο και τις Μυκή­νες. Από τη γένε­ση της αλφα­βη­τι­κής γρα­φής και τα πρώ­τα δείγ­μα­τά της που εκτί­θε­νται στο Μου­σείο, η παρου­σί­α­ση θα δια­τρέ­ξει τους αιώ­νες της άνθη­σης του ελλη­νι­κού κόσμου.

Η δια­δρο­μή της ξενά­γη­σης θα κατα­λή­ξει στην περιο­δι­κή έκθε­ση του Μου­σεί­ου «Αδρια­νός και Αθή­να. Συνο­μι­λώ­ντας με έναν ιδε­α­τό κόσμο», όπου παρου­σιά­ζε­ται γλα­φυ­ρά η πνευ­μα­τι­κή «Άνοι­ξη των Γραμ­μά­των» κατά την επο­χή του Αδρια­νού που απο­τέ­λε­σε την πολι­τι­σμι­κή βάση του Δυτι­κού Πολιτισμού.

Ημερομηνίες και ώρες ξεναγήσεων

Τρί­τη, 5 Ιού­νη στις 15.00

Τετάρ­τη, 6 Ιού­νη στις 12.00

Πέμ­πτη, 14 Ιού­νη στις 15.00

Παρα­σκευή, 15 Ιού­νη στις 12.00

Οι ξενα­γή­σεις διορ­γα­νώ­νο­νται από το Εθνι­κό Αρχαιο­λο­γι­κό Μου­σείο και προ­σφέ­ρο­νται δωρε­άν από τους αρχαιο­λό­γους του.

Σε κάθε ξενά­γη­ση θα μπο­ρούν να συμ­με­τά­σχουν έως 30 άτο­μα, με σύστη­μα τηλε­φω­νι­κής κρά­τη­σης θέσε­ων εκ των προ­τέ­ρων. Στα άτο­μα αυτά θα εξα­σφα­λι­στεί ελεύ­θε­ρη είσοδος.

Τηλέ­φω­νο επι­κοι­νω­νί­ας προ­κρα­τή­σε­ων: 2132144814.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο