Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής καταγγέλλει δήμαρχο και αστυνομία

Τη Δευ­τέ­ρα 17 Μάη πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στο Δημαρ­χείο Και­σα­ρια­νής μετά από κάλε­σμα της Ένω­σης Συλ­λό­γων Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων, ως μια πρώ­τη απά­ντη­ση στην προ­σπά­θεια φίμω­σης όλων των γονέ­ων, μετά την διάρ­ρη­ξη (βλ παρα­κά­τω ανα­λυ­τι­κά) που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στα γρα­φεία της, με από­φα­ση του Δημάρ­χου και του διευ­θυ­ντή γηπέ­δου του Νήαρ-Ήστ και που τα μετέ­τρε­ψαν σε αποθήκη.
Στην κινη­το­ποί­η­ση, αφού εξέ­φρα­σαν τη στή­ρι­ξή τους στην Ένω­ση, καλού­σαν Σύλ­λο­γοι Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων των σχο­λεί­ων καθώς και ο Σύλ­λο­γος Εκπαι­δευ­τι­κών Π.Ε «Ρόζα Ιμβριώτη».
Ο Δήμαρ­χος ισχυ­ρί­στη­κε ότι τα έχει παρα­χω­ρή­σει και μπο­ρεί να τα πάρει όπο­τε θέλει

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμαρ­χος, παρά το ότι έχει κοι­νο­ποι­η­θεί τοις πάσι ότι θα βρε­θού­με στο Δημαρ­χείο ώστε να δώσει εξη­γή­σεις στους γονείς για την ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ και την ΔΙΑΡΡΗΞΗ, δεν ήταν εκεί και απ’ ότι εννο­ή­θη­κε ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!
Παρ’ ότι ζητή­σα­με επα­νει­λημ­μέ­νως και επί­μο­να να ειδο­ποι­η­θεί ώστε να παρευ­ρε­θεί, δεν εμφα­νί­στη­κε ποτέ!
Ωστό­σο αντί για τον Δήμαρ­χο μας περί­με­νε η αστυ­νο­μία μια ώρα πριν την καθο­ρι­σμέ­νη ώρα της κινη­το­ποί­η­σης ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, «ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ».

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Καισαριανής Δημαρχείο ΠλακάτΤυχαία και όσο περι­μέ­να­με, συνα­ντή­σα­με τον πρό­ε­δρο του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου και πρό­ε­δρο της Πρω­το­βάθ­μιας Σχο­λι­κής Επι­τρο­πής, ο οποί­ος απέ­φυ­γε να πάρει θέση αφού είχε ενη­με­ρω­θεί από τα κοι­νω­νι­κά δίκτυα για το ζήτη­μα (!), όπως μας είπε, και επι­φυ­λά­χθη­κε να το κάνει άμεσα.
Επι­διώ­ξα­με να συνα­ντη­θού­με με τον Αντι­δή­μαρ­χο Παι­δεί­ας για να μας ενη­με­ρώ­σει για το ποια θέση παίρ­νει και μόνο κάτω από την επι­μο­νή μας και απ’ ότι φάνη­κε παρά τη θέλη­σή του, ανα­γκά­στη­κε να κατέ­βει. Η στά­ση του λίγο πολύ γνω­στή, δεν ήξερα…δεν άκου­σα μέχρι και που μας εγκά­λε­σε ότι αφού επρό­κει­το για διάρ­ρη­ξη για­τί δεν καλέ­σα­με την αστυ­νο­μία! Στο τέλος βέβαια και αφού «πιέ­στη­κε» ώστε να πάρει θέση, εκτό­ξευ­σε λάσπη μιλώ­ντας για τα πολι­τι­κά φρο­νή­μα­τα όλων των παρευρισκόμενων.

Στα φλέ­γο­ντα ζητή­μα­τα ο Δήμαρ­χος βάζει την ουρά στα σκέ­λια και αντί να απο­λο­γη­θεί για τις πρά­ξεις του απέ­να­ντι στους γονείς, μας κατη­γο­ρεί και ότι δεν κλεί­σα­με ραντε­βού! Οι Σύλ­λο­γοι Γονέ­ων και οι φορείς δεν απο­τε­λούν έναν αριθ­μό στη λίστα των ραντε­βού του.

Απ’ ότι φαί­νε­ται είναι πολύ μακριά από το τι σημαί­νει υπε­ρά­σπι­ση του δικαί­ου και δεν έχει μάθει ακό­μα ότι οι γονείς και όλοι οι φορείς ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΩΣ ΕΔΩ!
ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ!

Ακό­μα μια φορά απο­δεί­χθη­κε ότι προ­σπα­θούν να μας φιμώ­σουν και να μας απα­ξιώ­σουν! Δεν θα τους περά­σει! Η Ένω­ση Γονέ­ων ΑΠΑΙΤΕΙ την απο­μά­κρυν­ση από το Δήμο των πραγ­μά­των που τοπο­θε­τή­θη­καν στα γρα­φεία μας μετά τη διάρ­ρη­ξη, έως το μεση­μέ­ρι της Παρα­σκευ­ής 21/05/21.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!
Κάνου­με ανοι­χτό κάλε­σμα σε όλους τους συλ­λό­γους γονέ­ων και κηδε­μό­νων, όλους τους γονείς και όλους τους φορείς, σε νέα συγκέ­ντρω­ση έξω από τα γρα­φεία της Ένω­σης Συλ­λό­γων Γονέ­ων & Κηδε­μό­νων
(Οδε­μη­σί­ου 1) την Παρα­σκευή στις 6.30μμ

Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Καισαριανής γραφεία διάρρηξη 1

🔳  Ανακοίνωση-Καταγγελία:
Η διάρρηξη στα γραφεία της Ένωσης είναι επίθεση προς όλους τους γονείς!

Χθες το από­γευ­μα (σσ. Κυρια­κή 16 Μάη) πηγαί­νο­ντας στα γρα­φεία μας, δια­πι­στώ­σα­με ότι είχαν παρα­βια­στεί. Αφού διέρ­ρη­ξαν τα γρα­φεία και τα μετέ­τρε­ψαν σε απο­θή­κη βάζο­ντας πράγ­μα­τα από το διπλα­νό γρα­φείο, που καλώς παρα­χω­ρή­θη­κε για να εγκα­τα­στα­θεί εκεί η «Ομά­δα Δρά­σης για την Και­σα­ρια­νή», άλλα­ξαν και το λουκέτο.

Στα γρα­φεία μας φυλασ­σό­ταν όλο το αρχείο της Ένω­σης από το 1986 που ιδρύ­θη­κε, οι απο­φά­σεις του Δ.Σ και των Γενι­κών Συνε­λεύ­σε­ων, όλα τα νομι­μο­ποι­η­τι­κά έγγρα­φα των Συλ­λό­γων Γονέων.

Μετά από πολύ­ω­ρη προ­σπά­θεια να βρού­με τον αντι­δή­μαρ­χο ή τον διευ­θυ­ντή του γηπέ­δου, βρή­κα­με τον τελευ­ταίο και με περισ­σό θρά­σος μας δήλω­σε ότι με εντο­λή Δημάρ­χου έγι­νε η παρα­βί­α­ση του χώρου, με την δικαιο­λο­γία ότι δεν γνώ­ρι­ζε τίνος γρα­φεία είναι και έχουν κάθε δικαί­ω­μα, αφού τους ανή­κουν και απλά έχουν παρα­χω­ρη­θεί στην Ένω­ση (!), να τα κάνουν ό,τι θέλουν.
Δε γνώ­ρι­ζε ότι έχει γρα­φεία η Ένω­ση ο Δήμαρ­χος… και εμείς λέμε να μάθει και αν δε θέλει να μάθει να ανοί­ξει τα μάτια του και να δει την αφί­σα έξω από την είσο­δο, το εσω­τε­ρι­κό των γρα­φεί­ων που ήταν γεμά­το από υλι­κό της Ένωσης.

Ο Δήμαρ­χος ισχυ­ρί­ζε­ται ότι μας τα έχει παρα­χω­ρή­σει και μπο­ρεί να τα πάρει όπο­τε θέλει και εμείς απα­ντά­με ότι δεν είναι τσι­φλί­κι του η Καισαριανή.
Η Και­σα­ρια­νή έχει φορείς και συλ­λό­γους που υπε­ρα­σπί­ζο­νται τα δίκαια αιτή­μα­τα του Και­σα­ρια­νιώ­τι­κου λαού, που αγω­νί­ζο­νται και παλεύ­ουν καθη­με­ρι­νά για τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες του.

Η Ένω­ση Συλ­λό­γων Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων Και­σα­ρια­νής καταγ­γέλ­λει τον Δήμαρ­χο Και­σα­ρια­νής και τον διευ­θυ­ντή του Γηπέ­δου Νήαρ-Ήστ, για την διάρ­ρη­ξη των γρα­φεί­ων της Ένω­σης Γονέ­ων Καισαριανής.
Δεν είναι η πρώ­τη φορά που ο δήμαρ­χος θέλει να φιμώ­σει, θέλει να σβή­σει από την περιο­χή την δρά­ση των μαζι­κών φορέ­ων και συλ­λό­γων στην περιο­χή μας. Θυμί­ζου­με τη μη ανα­γνώ­ρι­ση του Συλ­λό­γου Βρε­φών και Νηπί­ων, την απα­ξί­ω­ση του Συλ­λό­γου των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων, την επί­θε­ση στο σωμα­τείο των εργα­ζο­μέ­νων, την προ­σπά­θεια σπί­λω­σης των φορέ­ων, ακό­μα και μαθη­τών, της Και­σα­ρια­νής ότι εμείς καλού­με την αστυ­νο­μία στο Δημαρ­χείο κ.α

Η ανά­δει­ξη ζητη­μά­των και τα αιτή­μα­τα μαζί με μαθη­τές και εκπαι­δευ­τι­κούς για ασφα­λή σχο­λι­κά κτί­ρια, για τεχνι­κές επι­σκευ­ές που πρέ­πει να γίνο­νται και τα κον­δύ­λια να κατευ­θύ­νο­νται σε αυτές, για να μην κάνουν μάθη­μα τα παι­διά μας σε τσί­γκι­να κου­τιά, για ασφα­λή και κατάλ­λη­λα αντι­ση­πτι­κά, για προ­σλή­ψεις στην καθα­ριό­τη­τα, για πρό­σβα­ση όλων χωρίς αντί­τι­μο σε Πολι­τι­σμό-Αθλη­τι­σμό, η ενα­ντί­ω­ση στην απα­ξί­ω­ση της δημό­σιας δωρε­άν παι­δεί­ας με κάθε τρό­πο, φαί­νε­ται ότι ενο­χλούν. Όποιος ενο­χλεί του γίνε­ται έξω­ση, όπως έγι­νε και με τον Πολι­τι­στι­κό Σύλ­λο­γο «Μικρα­σια­τι­κό» που υπε­ρα­σπί­ζε­ται την παρά­δο­ση του τόπου, χωρίς αλλοιώσεις.

Ενο­χλού­με επει­δή διεκ­δι­κού­με, απ’ όποιον έχει την ευθύ­νη; Αυτό απο­τε­λεί ακό­μα μια κίνη­ση επι­θε­τι­κή απέ­να­ντι σε όλους τους Συλ­λό­γους Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων, σε όλους τους γονείς, σε όλους τους φορείς!

Προ­σπα­θούν να μας απα­ξιώ­σουν, να μας κρύ­ψουν και στο τέλος να μας πουν ότι δεν υπάρ­χου­με! Όχι μόνο υπάρ­χου­με αλλά θα κλη­θούν να απολογηθούν!

Αν υπάρ­χει από­φα­ση του οργά­νου του Δ.Σ του ΝΠΔΔ στο οποίο προ­ε­δρεύ­ει ο Δήμαρ­χος, που μόνο τέτοια μπο­ρεί να εκτε­λέ­σει ο διευ­θυ­ντής του γηπέ­δου, να μας κοι­νο­ποι­η­θεί αλλιώς θα προ­χω­ρή­σου­με σε καταγ­γε­λία για κατά­χρη­ση εξου­σί­ας στο Υπουργείο!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, FacebookTwitter

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο