Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Ακαδημία Αθηνών τίμησε τον σκηνοθέτη Τάσο Ψαρρά

Τον σκη­νο­θέ­τη Τάσο Ψαρ­ρά τίμη­σε μετα­ξύ άλλων η Ακα­δη­μία Αθη­νών στα φετι­νά βρα­βεία που απέ­νει­με στην κατη­γο­ρία των γραμ­μά­των και των καλών τεχνών, στην πανη­γυ­ρι­κή συνε­δρία της στις 21 Δεκέμβρη.

Το τιμη­τι­κό βρα­βείο στον σκη­νο­θέ­τη απο­νε­μή­θη­κε για την επί πολ­λά χρό­νια σκη­νο­θε­σία και παρα­γω­γή για την ΕΡΤ της αξιό­λο­γης σει­ράς ντο­κι­μα­ντέρ «Επο­χές και Συγ­γρα­φείς», που παρου­σιά­ζει σημα­ντι­κούς Έλλη­νες συγ­γρα­φείς και τη σχέ­ση με την επο­χή τους. Η σει­ρά ντο­κι­μα­ντέρ «Επο­χές και συγ­γρα­φείς» προ­βάλ­λο­νταν από το 2002 στην κρα­τι­κή τηλεόραση. 

Κάθε επει­σό­διο της βιο­γρα­φεί έναν σημα­ντι­κό Έλλη­να συγ­γρα­φέα, προ­σπα­θώ­ντας να απο­τυ­πώ­σει τις κοι­νω­νι­κές και πολι­τι­κές συν­θή­κες μέσα στις οποί­ες δια­μορ­φώ­θη­κε το έργο του. Σολω­μός, Παλα­μάς, Καρυω­τά­κης, Βάρ­να­λης, Ρίτσος, Καζαν­τζά­κης, Λαπα­θιώ­της, Πικρός, Αξιώ­τη, Αλε­ξί­ου, Τερ­ζά­κης, Καρα­γά­τσης και σε πολ­λούς ακό­μα λογο­τέ­χνες αφιε­ρώ­θη­καν τα πάνω από 80 επει­σό­δια της σει­ράς. Το επει­σό­διο με τίτλο «Η παγκο­σμιό­τη­τα του Κων­στα­ντί­νου Καβά­φη» επε­λέ­γη να προ­βλη­θεί από την Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή της UNESCO στις εκδη­λώ­σεις για το Επε­τεια­κό Έτος Καβά­φη το 2013.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο