Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Αλ. Παπαρήγα σκιαγραφεί το πορτρέτο του Θάνου Μικρούτσικου — Το απόγευμα στην ΕΡΤ

Το από­γευ­μα στις 16:00 από την ΕΡΤ1, θα μετα­δο­θεί η εκπο­μπή «Οι Ελλη­νες – Θάνος Μικρού­τσι­κος» στη μνή­μη του έλλη­να συν­θέ­τη που πέθα­νε το περα­σμέ­νο Σάβ­βα­το. Ακο­λου­θεί το δελ­τίο Τύπου της εκπομπής:

Η δημο­σιο­γρά­φος Σοφία Τσι­λι­γιάν­νη φιλο­ξε­νεί τον Θάνο Μικρού­τσι­κο, έναν συν­θέ­τη με περισ­σό­τε­ρα από 30 χρό­νια δημιουρ­γί­ας και μεγά­λες επι­τυ­χί­ες τόσο στην Ελλά­δα όσο και στο εξω­τε­ρι­κό. Ο ίδιος ο συν­θέ­της μιλά­ει τη ζωή του και το πλού­σιο συν­θε­τι­κό έργο, για τα μου­σι­κά έργα σημεία ανα­φο­ράς, τη δισκο­γρα­φία, τις διε­θνείς επι­τυ­χί­ες, τα συμ­φω­νι­κά έργα, την όπε­ρα, τη μου­σι­κή για το θέα­τρο, που τον κατα­ξί­ω­σαν ως έναν από τους κορυ­φαί­ους Έλλη­νες δημιουρ­γούς, καθώς και για την προ­σφο­ρά του στα πολι­τι­σμι­κά και πολι­τι­κά πράγ­μα­τα της χώρας. Παράλ­λη­λα, μιλά­ει για το χώρο του έντε­χνου ελλη­νι­κού τρα­γου­διού με εκα­το­ντά­δες τρα­γού­δια σε στί­χους Ελλή­νων και ξένων ποι­η­τών. Δίνει ιδιαί­τε­ρη έμφα­ση στον δίσκο «Σταυ­ρός του Νότου», σε ποί­η­ση Νίκου Καβ­βα­δία, ενώ στη συνέ­χεια σε ευρύ­τε­ρη τρα­γου­δι­στι­κή θεματική.

Η εκπο­μπή πλαι­σιώ­νε­ται από τις συν­θέ­σεις του δημιουρ­γού, καθώς μας μετα­φέ­ρει στα μου­σι­κά μονο­πά­τια με τις ερμη­νεί­ες «Kuro Siwo» σε στί­χους Νίκου Καβ­βα­δία, «Μη φύγεις» σε στί­χους Οδυσ­σέα Ιωάν­νου, «Ρόζα» σε στί­χους Άλκη Αλκαί­ου, «Ανε­μο­λό­γιο» σε στί­χους Κώστα Τρι­πο­λί­τη, «Μικρές Νοθεί­ες» σε στί­χους Οδυσ­σέα Ιωάννου.

Επί­σης, προ­βάλ­λε­ται πλού­σιο φωτο­γρα­φι­κό υλι­κό από διά­φο­ρες εκφάν­σεις της ζωής του Θάνου Μικρού­τσι­κου, με προ­σω­πι­κό­τη­τες από τον πολι­τι­κό και καλ­λι­τε­χνι­κό χώρο.

Το πορ­τρέ­το του μεγά­λου Έλλη­να δημιουρ­γού σκια­γρα­φούν ο διευ­θυ­ντής ορχή­στρας Αλέ­ξαν­δρος Μυράτ και η πολι­τι­κός Αλέ­κα Παπαρήγα.

Η εκπο­μπή μετα­δί­δε­ται ως αφιέ­ρω­μα στη μνή­μη του Θάνου Μικρούτσικου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο