Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Αντζελίνα Τζολί στο πλευρό των Ουκρανών προσφύγων

Η  διά­ση­μη ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­της και ειδι­κή απε­σταλ­μέ­νη του ΟΗΕ για τους πρό­σφυ­γες Αντζε­λί­να Τζο­λί δημο­σί­ευ­σε στην προ­σω­πι­κή της σελί­δα στο Instagram μια σει­ρά από φωτο­γρα­φί­ες που απο­τυ­πώ­νουν την φρί­κη του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου στην Ουκρανία.

Η πρώ­τη φωτο­γρα­φία του Ισπα­νού Diego Herrera απο­τυ­πώ­νει την αγω­νία ενός άνδρα και μιας γυναί­κας με τα παι­διά τους καθώς περι­μέ­νουν να δια­σχί­σουν ένα ποτά­μι μετά τη δια­φυ­γή τους από το Ίρπιν της Ουκρανίας.

Η δεύ­τε­ρη του Wolfgang Schwan, ένα έφη­βο αγό­ρι και τη μητέ­ρα του τραυ­μα­τι­σμέ­νους σε κρε­βά­τι νοσοκομείου.

Και η τρί­τη, που φέρει την υπο­γρα­φή του φωτο­ρε­πόρ­τερ Άρη Μεσ­σί­νη, δεί­χνει ένα παι­δί με καρ­κί­νο να αγκα­λιά­ζει έναν άνδρα.

«Εκτός από τα εκα­τομ­μύ­ρια που έχουν δια­φύ­γει από τα σύνο­ρα της Ουκρα­νί­ας, σχε­δόν 2 εκα­τομ­μύ­ρια άνθρω­ποι έχουν εξο­ρι­στεί μέσα στην χώρα τους, πολ­λοί είναι παγι­δευ­μέ­νοι, χωρίς βοή­θεια με κιν­δύ­νους», έγρα­ψε η Τζο­λί στην ανάρ­τη­σής της και συνέ­χι­σε: «Αν δεν τελειώ­σει ο πόλε­μος, τα παι­διά θα πλη­ρώ­σουν το υψη­λό­τε­ρο τίμη­μα — σε τραύ­μα­τα, χαμέ­νες παι­δι­κές ηλι­κί­ες και δια­λυ­μέ­νες ζωές».

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο