Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η απαγόρευση συναθροίσεων και η αβάσταχτη υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ

Στα… «κάγκε­λα» έχουν βγει ορι­σμέ­να στε­λέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ δια­μαρ­τυ­ρό­με­να για την απα­ρά­δε­κτη- χου­ντι­κής έμπνευ­σης- απα­γό­ρευ­σης συνα­θροί­σε­ων της κυβέρ­νη­σης. Αλή­θεια, ποιόν νομί­ζουν πως κοροϊ­δεύ­ουν οι κύριοι και οι κυρί­ες της αξιω­μα­τι­κής αντιπολίτευσης;

Δεν ήταν η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ που, πριν 4 χρό­νια, είχε απα­γο­ρεύ­σει τις συνα­θροί­σεις εξαι­τί­ας της επί­σκε­ψης του αμε­ρι­κα­νού προ­έ­δρου Ομπά­μα στην Αθή­να; Για όσους τυχόν έχουν «ξεχά­σει», να θυμή­σου­με ότι το διή­με­ρο 15 και 16 Νοέμ­βρη 2016, με κυβερ­νη­τι­κή από­φα­ση και υπό το πρό­σχη­μα της ασφά­λειας του υψη­λού καλε­σμέ­νου, είχε απα­γο­ρευ­τεί κάθε συνά­θροι­ση σε ένα μεγά­λο τμή­μα της πρωτεύουσας.

Η ανα­κοί­νω­ση της Αστυ­νο­μί­ας έλε­γε: «με Από­φα­ση του Γενι­κού Αστυ­νο­μι­κού Διευ­θυ­ντή Αττι­κής, το διή­με­ρο της επί­ση­μης επί­σκε­ψης του Προ­έ­δρου των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών της Αμε­ρι­κής κ. BARACK OBAMA (15 και 16-11-2016), δεν επι­τρέ­πε­ται για λόγους δημό­σιας τάξης και ασφά­λειας, κάθε δημό­σια υπαί­θρια συνά­θροι­ση ή πορεία».

Ας μην παρι­στά­νουν λοι­πόν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τους «αγα­να­κτι­σμέ­νους» για την αυταρ­χι­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης. Παρό­μοια απα­ρά­δε­κτα μέτρα κατα­στο­λής ενά­ντια στο εργα­τι­κό-λαϊ­κό κίνη­μα πήραν και οι ίδιοι όταν βρέ­θη­καν στην κυβέρ­νη­ση. Και μάλι­στα, χωρίς ίχνος τσί­πας, τη μια μέρα έκα­ναν τεμε­νά­δες στον πρό­ε­δρο των ΗΠΑ και την επο­μέ­νη… «τιμού­σαν» την επέ­τειο του Πολυτεχνείου.

Για τέτοια κολοσ­σιαία πολι­τι­κή υπο­κρι­σία μιλάμε…

ΚΚΕ: Μνη­μείο αυταρ­χι­σμού η απα­γό­ρευ­ση των συνα­θροί­σε­ων από την κυβέρνηση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο