Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η αραίωση των τμημάτων δεν είναι αποτελεσματική στην πανδημία! Τάδε έφη Κεραμέως

Στον απί­στευ­το ισχυ­ρι­σμό ότι η αραί­ω­ση των τμη­μά­των δεν είναι απο­τε­λε­σμα­τι­κή (!) για την πρό­λη­ψη της μετά­δο­σης του κορο­νοϊ­ού προ­χώ­ρη­σε η υπουρ­γός Παι­δεί­ας Νίκη Κερα­μέ­ως, σε συνέ­ντευ­ξη που έδω­σε το πρωί της Παρα­σκευ­ής στον τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό «Σκάι».

Ο …χρη­σμός της Ν. Κερα­μέ­ως συνε­χί­ζει από εκεί που στα­μά­τη­σε ο Γκί­κας Μαγιορ­κί­νης, ο οποί­ος τον Αύγου­στο του 2020 υπο­στή­ρι­ζε ότι δεν υπάρ­χει δια­φο­ρά στη μετά­δο­ση του ιού ανά­με­σα σε τάξεις με 25 και 15 παι­διά(!). Η υπουρ­γός Παι­δεί­ας Ν. Κερα­μέ­ως, σε ερώ­τη­ση σχε­τι­κά με τις συγ­χω­νεύ­σεις τμη­μά­των εν μέσω παν­δη­μί­ας, είπε ότι η διε­θνής εμπει­ρία έχει δεί­ξει ότι οι συχνοί έλεγ­χοι είναι απο­τε­λε­σμα­τι­κοί, «σε αντί­θε­ση με την αραί­ω­ση τμη­μά­των, όπου τα απο­τε­λέ­σμα­τα δεν είναι τόσο αποτελεσματικά»!

Η υπουρ­γός Παι­δεί­ας επα­νέ­λα­βε επί­σης την εμμο­νή της κυβέρ­νη­σης στα υγειο­νο­μι­κά πρω­τό­κολ­λα υπερ­με­τά­δο­σης του κορο­νοϊ­ού και δήλω­σε ότι δεν υπάρ­χει καμία συζή­τη­ση για κλεί­σι­μο των σχο­λεί­ων, καθώς υπο­στή­ρι­ξε ότι «δεν έχου­με μαζι­κή δια­σπο­ρά», ανα­φέ­ρο­ντας πως σε όλη τη χώρα έχου­με κλεί­σει «μόλις 8 τμή­μα­τα» σε σύνο­λο 80.000 και πλέον.

Όμως τα ίδια τα στοι­χεία που παρου­σί­α­σε την δια­ψεύ­δουν, αφού, όπως είπε, το 22% των ημε­ρή­σιων κρου­σμά­των είναι παι­διά, που σημαί­νει ότι την τελευ­ταία εβδο­μά­δα, με μέσο ημε­ρή­σιο όρο κρου­σμά­των τα 6780 (σύμ­φω­να με τον ΕΟΔΥ), καθη­με­ρι­νά βγαί­νουν θετι­κά σχε­δόν 1500 παι­διά! Να σημειω­θεί ότι ακό­μη και αυτός ο υψη­λός αριθ­μός ενδέ­χε­ται να είναι χαμη­λό­τε­ρος του πραγ­μα­τι­κού, καθώς τα σελφ τεστ που προ­βλέ­πο­νται από τα υγειο­νο­μι­κά πρω­τό­κολ­λα του υπουρ­γεί­ου, δεν έχουν μεγά­λο ποσο­στό αξιο­πι­στί­ας, σύμ­φω­να με τους επιστήμονες.

Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, ο μόνος λόγος που δεν έχουν κλεί­σει περισ­σό­τε­ρα σχο­λεία ή τμή­μα­τα, είναι η πρό­βλε­ψη που υπάρ­χει στο πρω­τό­κολ­λο για «λου­κέ­το», μόνο αν νοσή­σει το 50% + ένας των μαθη­τών ενός τμή­μα­τος. Αυτό, σε συν­δυα­σμό με το γεγο­νός ότι τα περισ­σό­τε­ρα τμή­μα­τα είναι πολυά­ριθ­μα (άνω των 20 μαθη­τών) ή συγ­χω­νεύ­ο­νται (φτά­νο­ντας ακό­μη και τους 27–28 μαθη­τές), σημαί­νει ότι τα τμή­μα­τα ή τα σχο­λεία δεν θα κλεί­σουν ακό­μη κι αν οι μισοί μαθη­τές είναι άρρωστοι!

Στη συνέ­ντευ­ξή της, η Ν. Κερα­μέ­ως υπε­ρα­μύν­θη­κε των συγ­χω­νεύ­σε­ων τμη­μά­των, λέγο­ντας ότι έτσι αξιο­ποιεί­ται το «πολύ­τι­μο ανθρώ­πι­νο δυνα­μι­κό», ενώ σε ερώ­τη­ση για την άθλια κατά­στα­ση των σχο­λι­κών κτι­ρί­ων που απει­λεί τη σωμα­τι­κή ακε­ραιό­τη­τα μαθη­τών και εκπαι­δευ­τι­κών, περιο­ρί­στη­κε να πει ότι το υπουρ­γείο «κάνει προ­σπά­θεια» να αντι­με­τω­πί­σει το πρόβλημα…

Πηγή: 902,gr

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο