Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Γερμανία απελαύνει 40 ρώσους διπλωμάτες και αναλαμβάνει τη “Gazprom Germania”

Σύμ­φω­να με ευρω­παϊ­κά ειδη­σε­ο­γρα­φι­κά (dpa,AP|DÇÜ,UK), τις επό­με­νες ημέ­ρες 40 ρώσοι διπλω­μά­τες που υπη­ρε­τούν στην πρε­σβεία της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας στο Βερο­λί­νο θα πρέ­πει να εγκα­τα­λεί­ψουν τη χώρα, καθώς χαρα­κτη­ρί­στη­καν «ανε­πι­θύ­μη­τα πρό­σω­πα» τα οποία «εργά­ζο­νται εδώ ενα­ντί­ον της ελευ­θε­ρί­ας μας και της συνο­χής της κοι­νω­νί­ας μας», δήλω­σε πριν από λίγο η υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Ανα­λέ­να Μπέρμποκ.

Η από­φα­ση της γερ­μα­νι­κής κυβέρ­νη­σης έχει ήδη κοι­νο­ποι­η­θεί στον ρώσο πρέ­σβη Σερ­γκέι Νετσά­γιεφ και οι διπλω­μά­τες έχουν πέντε ημέ­ρες προ­θε­σμία προ­κει­μέ­νου να εγκα­τα­λεί­ψουν τη χώρα.

Επί­σης, η Ομο­σπον­δια­κή Υπη­ρε­σία Δικτύ­ων ανα­λαμ­βά­νει ως δια­χει­ρι­στής τον έλεγ­χο της Gazprom Germania, της γερ­μα­νι­κής πρώ­ην θυγα­τρι­κής του ρωσι­κού ενερ­γεια­κού κολοσ­σού Gazprom, ανα­κοί­νω­σε ο υπουρ­γός Οικο­νο­μί­ας και Προ­στα­σί­ας του Κλί­μα­τος, Ρόμπερτ Χάμπεκ, επι­κα­λού­με­νος «ασα­φείς νομι­κές σχέ­σεις» και «παρα­βί­α­ση των κανο­νι­σμών κοινοποίησης».

Ανέ­φε­ρε ότι η Ομο­σπον­δια­κή Υπη­ρε­σία Δικτύ­ων θα είναι ο δια­χει­ρι­στής της εται­ρί­ας έως τις 30 Σεπτεμ­βρί­ου 2022 με σκο­πό τη δια­τή­ρη­ση της ασφά­λειας του εφοδιασμού.

Είχε προη­γη­θεί η ανα­κοί­νω­ση της βού­λη­σης της μητρι­κής εται­ρί­ας να απο­χω­ρή­σει από τη γερ­μα­νι­κή θυγα­τρι­κή, την οποία κατεί­χε σε ποσο­στό 100% και να την παρα­χω­ρή­σει στις — άγνω­στες στη Γερ­μα­νία — ρωσι­κές εται­ρί­ες JSC Palmary και GPEΒS.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο