Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Γιάννα Αγγελοπούλου, το καταλληλότερο πρόσωπο για το γιορτασμό των 200 χρόνων της Επανάστασης του 1821…

Η Γιάν­να Αγγε­λο­πού­λου και η τάξη της (αστι­κή) επι­λέ­γει τους πρω­θυ­πουρ­γούς και το πολι­τι­κό προ­σω­πι­κό αυτής της χώρας (το οποίο τη βγά­ζει …αϊδρω­τη) από δημιουρ­γί­ας νεο­ελ­λη­νι­κού κρά­τους μέχρι σήμε­ρα. Το κρά­τος που έστει­λε στη φυλα­κή τον Κολο­κο­τρώ­νη, που οι αγω­νι­στές του 1821 γίναν επαί­τες για να ζήσουν, ενώ οι «στυ­λο­βά­τες» του «φάγα­νε, φάγα­νε…» δάνεια επί δανεί­ων, ρου­φή­ξαν το αίμα των εργα­ζο­μέ­νων και χρε­ο­κό­πη­σαν επα­νει­λημ­μέ­να το λαό, βάλα­νε σε περι­πέ­τειες  το λαό, τον μπλέ­ξα­νε σε ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους για τα συμ­φέ­ρο­ντά της και στεί­λαν τα παι­διά του λαού ενα­ντί­ον άλλων λαών. Όταν ο τόπος και ο λαός κατα­κτή­θη­κε, είτε  «την έκα­ναν» αφή­νο­ντας το λαό στην τύχη του, είτε συνερ­γά­στη­καν με τον κατακτητή.

Εν ολί­γοις, η αστι­κή ηγε­μο­νία στη­ρί­χτη­κε στη βία και την εκμετάλλευση.

Και ερχό­μα­στε σήμε­ρα, 200 χρό­νια μετά τον ξεση­κω­μό του λαού, να γίνει η επα­νά­στα­ση του 1821 να γίνει το όχη­μα για «να ξανα­συ­στη­θεί (σ.σ. η χώρα) στη διε­θνή κοι­νό­τη­τα μετά την πολυ­ε­τή κρί­ση».  Δηλα­δή να υπο­στη­ρι­χθούν τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφα­λαί­ου και να ντυ­θούν το ένδυ­μα της «εθνι­κής προ­σπά­θειας». Και όπου εθνι­κή προ­σπά­θεια, ο λαός χύνει τον ιδρώ­τα και το αίμα του και το κεφά­λαιο καρ­πού­ται τον κοι­νω­νι­κό πλούτο.

Σε μια τέτοια προ­σπά­θεια η αστι­κή τάξη ενι­σχύ­ει την προ­σπά­θεια του πολι­τι­κού της προ­σω­πι­κού. Γι’ αυτό υπέ­δει­ξε — επέ­βα­λε τη Γιάννα.

Μόνο που η γιορ­τή που πάνε να στή­σουν το 2021 δεν έχει καμία σχέ­ση με την επα­νά­στα­ση του 1821 και τα διδάγ­μα­τά της. Όταν ο λαός θέλει, μπο­ρεί να τα κατα­φέ­ρει να επι­βά­λει τα δικά του συμφέροντα.

(Το ποιον του πολι­τι­κού προ­σω­πι­κού της άρχου­σας τάξης και το πώς βλέ­πουν το λαό, απο­τυ­πώ­νε­ται σε σημε­ρι­νή είδη­ση. Δεί­τε την συνημ­μέ­νη δημο­σί­ευ­σή μας)

karamanlis5

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο