Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η γνωστή κι αγαπημένη «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» στο Εθνικό Θέατρο

Στο θέα­τρο «Rex», Σκη­νή «Μαρί­κα Κοτο­πού­λη», η «Χρι­στου­γεν­νιά­τι­κη Ιστο­ρία» του Τζακ Θορν ανε­βαί­νει σε νέα δια­σκευή και σκη­νο­θε­σία Γιάν­νη Μόσχου και πρω­τό­τυ­πη μου­σι­κή του Θοδω­ρή Οικονόμου.

Η παρά­στα­ση ανε­βαί­νει την Τρί­τη 25 Δεκέμ­βρη στις 20.30, την Τετάρ­τη 26 Δεκέμ­βρη στις 17.30 και τις 20.30, την Πέμ­πτη 27 Δεκέμ­βρη και την Παρα­σκευή 28 Δεκέμ­βρη στις 20.30, το Σάβ­βα­το στις 17.30 και τις 20.30 και την Κυρια­κή στις 19.00.

Τα παθή­μα­τα του πιο εμβλη­μα­τι­κού τσι­γκού­νη, του Σκρουτζ, ζωντα­νεύ­ουν στη σκη­νή. Ο Γ. Μόσχος κατα­πιά­νε­ται για πρώ­τη φορά με το μιού­ζι­καλ και δια­σκευά­ζει τη «Χρι­στου­γεν­νιά­τι­κη Ιστο­ρία», προ­σκα­λώ­ντας μας να αφε­θού­με στο όνει­ρο και τη φαντασία.

Ο Εμπε­νί­ζερ Σκρουτζ (Αλέ­ξαν­δρος Μυλω­νάς) είναι οπα­δός της αυστη­ρής πει­θαρ­χί­ας και της σκλη­ρής δου­λειάς. Νιώ­θει του­λά­χι­στον αμή­χα­να με τις γιορ­τές και τις σχό­λες. Τη φετι­νή παρα­μο­νή Χρι­στου­γέν­νων, όμως, ανα­γκά­ζε­ται να ανα­θε­ω­ρή­σει όσα πίστευε για τη ζωή του και για τους ανθρώ­πους γύρω του, εξαι­τί­ας ανα­πά­ντε­χων επι­σκέ­ψε­ων από φαντά­σμα­τα που τον παρα­σύ­ρουν άλλο­τε στο παρελ­θόν και άλλο­τε στο μέλ­λον, σε μια πολιορ­κία μέχρις εσχάτων.

Παί­ζουν ανά­με­σα σε άλλους οι: Αλί­κη Αλε­ξαν­δρά­κη, Λαέρ­της Μαλ­κό­τσης, Χρι­στί­να Μαξού­ρη, Ελέ­νη Μπού­κλη, Ζωή Μυλω­νά, Αλέ­ξαν­δρος Μυλω­νάς, Πανα­γιώ­της Πανα­γό­που­λος, Βασί­λης Παπα­δη­μη­τρί­ου, Χρή­στος Στέργιογλου.

Επί σκη­νής θα βρί­σκο­νται μου­σι­κοί και χορωδοί.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο