Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Δημοτική Αρχή Καισαριανής εμπαίζει τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι παι­δι­κοί σταθ­μοί είναι ο χώρος που πραγ­μα­τώ­νε­ται όχι μόνο η φρο­ντί­δα για την ομα­λή νοη­τι­κή, σωμα­τι­κή ανά­πτυ­ξη βρε­φών και νηπί­ων αλλά και χώρος αγω­γής και κοι­νω­νι­κο­ποί­η­σης του παιδιού.

Με αυτήν την έννοια η ύπαρ­ξη του ανα­γκαί­ου και απα­ραί­τη­του παι­δα­γω­γι­κού και βοη­θη­τι­κού προ­σω­πι­κό τους, απο­τε­λεί καθο­ρι­στι­κό παρά­γο­ντα για την ολο­κλη­ρω­μέ­νη λει­τουρ­γία τους για να μπο­ρεί να εξυ­πη­ρε­τεί τους προ­α­να­φε­ρό­με­νους στόχους.

Με βάση αυτό το πλαί­σιο ο Σύλ­λο­γός μας ανα­δει­κνύ­ει τα προ­βλή­μα­τα, την αιτία για τη χει­ρο­τέ­ρευ­ση της κατά­στα­σης και δρα για την αντι­με­τώ­πι­σή τους.

Στον Δήμο Και­σα­ρια­νής λει­τουρ­γούν 4 παι­δι­κοί  και 4 βρε­φι­κοί σταθ­μοί, οι οποί­οι σήμε­ρα φιλο­ξε­νούν περί­που 370 παι­διά.

Λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων και  της Ε.Ε, απαγόρευσης των μόνιμων προσλήψεων που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ο  Δήμος διαθέτει πλέον ελάχιστο μόνιμο προσωπικό για την λειτουργία τους και στηρίζεται σε εργαζόμενους με διάφορες ελαστικές εργασιακές σχέσεις, (ΟΑΕΔ, συμβασιούχοι ΕΣΠΑ, κλπ).

 Πριν ένα μήνα έληξαν οι συμβάσεις των εργαζομένων του ΟΑΕΔ.

 Ήδη οι παι­δι­κοί σταθ­μοί αντι­με­τω­πί­ζουν σοβα­ρό πρό­βλη­μα λει­τουρ­γί­ας, αφού για 370 παι­διά υπάρ­χουν  μόνο 37 παι­δα­γω­γοί, ενώ για την καθα­ριό­τη­τά τους, μόνο 8 εργα­ζό­με­νοι που ταυ­τό­χρο­να επω­μί­ζο­νται και την δου­λειά του τρα­πε­ζο­κό­μου.

Το προ­σω­πι­κό αυτό, επι­βα­ρύ­νε­ται από τις μεγά­λες ελλεί­ψεις στην στε­λέ­χω­ση του,  από τα υπε­ρά­ριθ­μα τμή­μα­τα, από την περι­κο­πή των κανο­νι­κών αδειών τους, από την ανα­σφά­λεια των εργα­σια­κών σχέ­σε­ων μια και πάνω από το 50% του προ­σω­πι­κού είναι συμβασιούχοι.

Είναι εξο­ντω­μέ­νο από την προ­σπά­θεια να επι­τε­λέ­σει ένα δύσκο­λο έργο, με την εντα­τι­κο­ποί­η­ση που υπάρ­χει στην πρά­ξη, αδυ­να­τεί να προ­σφέ­ρει ολο­κλη­ρω­μέ­νο παι­δα­γω­γι­κό έργο φρο­ντί­δας στο παι­δί, να στη­ρί­ξει την οικογένεια.
Παρά τις παρεμ­βά­σεις των εργα­ζό­με­νων των παι­δι­κών σταθ­μών προς την Δημο­τι­κή αρχή για την επί­λυ­ση αυτών των προ­βλη­μά­των, του εκπρο­σώ­που των εργα­ζο­μέ­νων των παι­δι­κών σταθ­μών σε συνε­δριά­σεις του Δημοτ. Συμ­βού­λιου και του Ν. Π.,  για  τα οξυ­μέ­να προ­βλή­μα­τα των εργα­ζό­με­νων, η Δημο­τι­κή αρχή, πιστός υλο­ποι­η­τής της αντι­λαϊ­κής κυβερ­νη­τι­κής πολι­τι­κής της ΝΔ  με την οποία συμ­φω­νεί, ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ και δεν έχει πρό­θε­ση αντι­με­τώ­πι­σης των οξυ­μέ­νων αυτών προ­βλη­μά­των. Μέχρι σήμε­ρα η Δημο­τι­κή Αρχή στη ουσία εμπαί­ζει τους εργα­ζό­με­νους «πετώ­ντας το μπα­λά­κι» των προ­σλή­ψε­ων στον ΟΑΕΔ, τη στιγ­μή μάλι­στα που ο φορέ­ας αυτός ακό­μα δεν έχει βγά­λει την προ­κή­ρυ­ξη. Δεν βάζει σε προ­τε­ραιό­τη­τα την διεκ­δί­κη­ση των απα­ραί­τη­των προ­ϋ­πο­θέ­σε­ων για να εξα­σφα­λι­στεί η απρό­σκο­πτη λει­τουρ­γία των παι­δι­κών σταθμών

Απαι­τού­με:

  • Πρό­σλη­ψη μόνι­μου προ­σω­πι­κού σε όλες τις ειδι­κό­τη­τες που έχουν ανά­γκη οι παι­δι­κοί και βρε­φι­κοί σταθ­μοί του Δήμου Και­σα­ρια­νής, (παι­δα­γω­γι­κού, μαγεί­ρων, καθα­ρι­στριών, κλπ)
  • Να εξα­σφα­λι­σθεί η παρα­μο­νή όλων των εργα­ζό­με­νων στην εργα­σία τους, να δρο­μο­λο­γη­θεί η μονι­μο­ποί­η­σή κάθε μορ­φής συμ­βα­σιού­χων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Απο­κλει­στι­κά κρα­τι­κούς –δημό­σιους δωρε­άν – σύγ­χρο­νους- ασφα­λείς βρε­φι­κούς και παι­δι­κούς σταθ­μούς με χρη­μα­το­δό­τη­ση από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό με κτι­ρια­κή επάρ­κεια, καταλ­λη­λό­τη­τα, υποδομή.

 

Και­σα­ρια­νή 13/1/20

Για το Δ.Σ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο