Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θεωρεί «την εκουσία έκτρωση ως φόνο» (Και βέβαια συγχαρητήρια στην Κεραμέως)

Πάντα επί­και­ρος ο «Μπο­να­μάς» του Κώστα Βάρ­να­λη για το ρόλο της εκκλη­σί­ας που όχι μόνο είναι μακριά από τα βάσα­να του λαού αλλά προ­σπα­θεί να τον ενο­χο­ποι­ή­σει και να του δημιουρ­γή­ση, ηθι­κά, κοι­νω­νι­κά και θεο­λο­γία διλήμματα.

Σε μια επο­χή που μαθη­τές λιπο­θυ­μούν από την πεί­να, οι παπ­πού­δες τους παρα­κα­λούν να πεθά­νουν για να μην είναι βάρος στα παι­διά τους και οι νέοι δυσκο­λεύ­ο­νται — αδυ­να­τούν να φτιά­ξουν οικο­γέ­νεια, να τεκνο­ποι­ή­σουν λόγω της ανερ­γί­ας και των υπο­κα­τώ­τα­των μισθών, η εκκλη­σία λέει στα νέα ζευ­γά­ρια — που οδη­γού­νται στην επι­λο­γή της έκτρω­σης για­τί δεν μπο­ρούν να αντα­πο­κρι­θούν στις στοι­χειώ­δεις ανά­γκες της γέν­νας και του μεγα­λώ­μα­τος του παι­διού — ότι είναι φονιάδες!!!!

Σύμ­φω­να με το χτε­σι­νό Δελ­τίο Τύπου «Η Ιερά Σύνο­δος λαβού­σα υπ’ όψη της τα εσχά­τως ανα­κύ­ψα­ντα επί του θέμα­τος των εκτρώ­σε­ων και βασι­ζο­μέ­νη επί της αγί­ας Γρα­φής και της Ιεράς Παρα­δό­σε­ως της Ορθο­δό­ξου Εκκλη­σί­ας του Χρι­στού εκφρά­ζει την θεο­λο­γι­κήν αυτής θέσιν περί του εμβρύ­ου ως πλή­ρους και ακε­ραί­ου ανθρώ­που από της στιγ­μής της συλ­λή­ψε­ώς του γι’ αυτό και θεω­ρεί την εκου­σία έκτρω­ση ως φόνο και δεν την αποδέχεται».

Και δεν παρα­λεί­πει βέβαια να δώσει τα συγ­χα­ρη­τή­ριά της στην υπουρ­γό Παι­δεί­ας Νίκη Κερα­μέ­ως η οποία κάνει κάθε τι για να δυνα­μώ­σει την παρου­σία της Εκκλη­σί­ας στο σχο­λείο.

Επί­σης, η Ιερά Σύνο­δος, εκτι­μώ­σα την από­φα­ση της Υπουρ-γου Παι­δεί­ας και Θρη­σκευ­μά­των αξιο­τί­μου κ. Νίκης Κερα­μέ­ως περί της καταρ­γή­σε­ως στα σχο­λεία Α/θμίου και Β/θμίου Εκπαι­δεύ­σε­ως της αργί­ας της εορ­τής και της επα­να­φο­ράς του εορ­τα­σμού των αγί­ων Τριών Ιεραρ­χών των προ­στα­τών των Γραμ­μά­των και της Παι­δεί­ας (30ή Ιανουα­ρί­ου) ως ημέ­ρα εκκλη­σια­σμού και άλλων επι­καί­ρων εκδη­λώ­σε­ων, απε­φά­σι­σε την απο­στο­λή προς αυτήν σχε­τι­κού συγ­χα­ρη­τη­ρί­ου γράμματος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο