Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η διοίκηση του «Ευαγγελισμού» αρνείται την εθελοντική εργασία του Ηλία Σιώρα!!!

Απα­ρά­δε­κτη άρνη­ση εθε­λο­ντι­κής εργα­σί­ας στο νοσο­κο­μείο «Ευαγ­γε­λι­σμός» τη στιγ­μή που καλούν ιδιώ­τες για­τρούς με αμοι­βή στα νοσο­κο­μεία αντί να προ­λά­βουν νέους για­τρούς!! Πλη­ρώ­νουν ιδιώ­τες για­τρούς και δεν δέχο­νται αμί­σθους εθε­λο­ντές!!!! Υπάρ­χει λογι­κή ή σκοπιμότητα;

Δει­τε την επι­στο­λή καταγ­γε­λί­ας του καρ­διο­λό­γου Ηλία Σιώ­ρα, στον οποίο η διοί­κη­ση του Ευαγ­γε­λι­σμού αρνεί­ται να προ­σφέ­ρει προ­σφέ­ρει εθελοντικά!!!

 

Προς τον Διοι­κη­τή της 1ης ΥΠΕ

Κοι­νο­ποί­η­ση: Υπουρ­γό και ανα­πλη­ρω­τή Υπουρ­γό Υγείας

Διοι­κη­τή Νοσο­κο­μεί­ου Ευαγγελισμός

15/9/21

Κύριε Διοι­κη­τά

Γνω­ρί­ζε­τε ότι αμέ­σως μετά τη συντα­ξιο­δό­τη­σή μου 31/12/20 υπέ­βα­λα αίτη­ση για άμι­σθη εθε­λο­ντι­κή προ­σφο­ρά στον Ευαγ­γε­λι­σμό, βάσει υπάρ­χου­σας νομο­θε­σί­ας, λόγω πανδημίας.

Ήταν αδια­νό­η­τα γα μένα, εν μέσω κορύ­φω­σης της παν­δη­μί­ας, να εγκα­τα­λεί­ψω το πόστο μου, που για 35 χρό­νια υπη­ρέ­τη­σα. Και στη νέα φάση το ίδιο πρέπει.

Η θετι­κή απά­ντη­ση ήρθε από σας τρεις μήνες αργό­τε­ρα και προ­έ­βλε­πε την εθε­λο­ντι­κή προ­σφο­ρά έως 30/6/21.

Λίγο πριν λήξει (30/12/21) η έγκρι­σή σας γι΄αυτήν την προ­σφο­ρά, υπέ­βα­λα νέα αίτη­ση για συνέ­χι­ση και για το επό­με­νο διά­στη­μα, δεδο­μέ­νου ότι, παρά την προ­σω­ρι­νή ύφε­ση, δια­φαι­νό­ταν σοβα­ρή επι­δεί­νω­ση της παν­δη­μί­ας, που δυστυ­χώς ζού­με στις μέρες μας, με τρα­γι­κά αποτελέσματα.

Δύο μήνες αργό­τε­ρα (31/8/21) μου κοι­νο­ποιεί­τε αρνη­τι­κή απά­ντη­ση για την άμι­σθη εθε­λο­ντι­κή προ­σφο­ρά στην Β΄ Καρ­διο­λο­γι­κή Κλι­νι­κή του Ευαγ­γε­λι­σμού, με το αιτιο­λο­γι­κό ότι: “εν όψει ομα­λο­ποί­η­σης των συν­θη­κών και του ευρύ­τε­ρου σχε­δια­σμού για τη δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας covid-19, οι Μονά­δες Υγεί­ας δεν εμφα­νί­ζουν μη ελεγ­χό­με­νες αυξη­τι­κές τάσεις περι­στα­τι­κών, για τα οποία καθί­στα­ται ανα­γκαία η περαι­τέ­ρω παρά­τα­ση απα­σχό­λη­σης πλειό­νων ειδι­κο­τή­των προ­σω­πι­κού το οποίο επι­θυ­μεί να συμ­βάλ­λει εθελοντικά”.

Επι­τρέψ­τε μου να επι­ση­μά­νω τα εξής:

  1. Με πρό­σφα­τη τρο­πο­λο­γία στη Βου­λή παρα­τεί­νε­ται η ΕΜΜΙΣΘΗ υπη­ρε­σία ιδιω­τών ιατρών έως 31/12/21. Δεν γίνε­ται απο­δε­κτή η ΑΜΙΣΘΗ υπηρεσία;
  2. Είναι παν­θο­μο­λο­γού­με­νο κι δεν αμφι­σβη­τεί­ται από κανέ­ναν επι­στη­μο­νι­κό και πολι­τεια­κό παρά­γο­ντα, ότι δεν δια­φαί­νε­ται ομα­λο­ποί­η­ση συν­θη­κών παν­δη­μί­ας. Αντί­θε­τα βαί­νου­με ολο­τα­χώς προς επιδείνωση.
  3. Σας έχω ενη­με­ρώ­σει από ότι από την Β΄Καρδιολογική έχουν απο­χω­ρή­σει λόγω συντα­ξιο­δό­τη­σης ή παραί­τη­σης, 5 (πέντε!) ειδι­κευ­μέ­νοι καρ­διο­λό­γοι, χωρίς να έχει προ­βλε­φθεί μέχρι στιγ­μής καμ­μιά πρό­σλη­ψη, για να καλυ­φθούν έστω εν μέρει τα κενά.
  4. Δεν έκα­να χρή­ση της δυνα­τό­τη­τας που δίνει ο νόμος για ΕΜΜΙΣΘΗ παρά­τα­ση υπη­ρε­σί­ας για ένα έτος πέραν του ηλι­κια­κού ορί­ου συντα­ξιο­δό­τη­σης για να προ­σλη­φθούν στο ΕΣΥ νέοι για­τροί. Είναι αντι­φα­τι­κό να δίνει ο νόμος δυνα­τό­τη­τα για έμμι­σθη παρά­τα­ση υπη­ρε­σί­ας και να μην δέχε­ται η υπη­ρε­σία την άμι­σθη εθε­λο­ντι­κή προ­σφο­ρά ενός πρό­σφα­τα συντα­ξιο­δο­τη­μέ­νου Ιατρού.

Μετά από 44 χρό­νια ενερ­γού υπη­ρε­σί­ας ως ιατρού, εκ των οποί­ων τα 35 στον Ευαγ­γε­λι­σμό, νομί­ζω ότι έχω τη γνώ­ση και την εμπει­ρία, όσο το επι­τρέ­πουν οι δυνά­μεις μου, να συμ­βάλ­λω στις δύσκο­λες στιγ­μές που περ­νά­ει η πατρί­δα και ο λαός μας.

Ευχα­ρι­στώ πολύ

Ηλί­ας Π. Σιώρας

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο