Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η “δωρεά Μικρούτσικου” στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Μόριας

Ολο­κλη­ρώ­θη­κε η παρο­χή βοή­θειας της Κίνη­σης Πολι­τών «Συνύ­παρ­ξη και Επι­κοι­νω­νία στο Αιγαίο» στα ασυ­νό­δευ­τα ανή­λι­κα προ­σφυ­γό­που­λα της Μόριας. Μια βοή­θεια που στη­ρί­χτη­κε στις εισφο­ρές, αντί στε­φά­νων, στη μνή­μη του Θάνου Μικρούτσικου.

Το σύνο­λο των εισφο­ρών ανήλ­θε σε 33.075,33. Ποσό που εξ ολο­κλή­ρου δια­τέ­θη­κε ως εξής:

- Για εξο­πλι­σμό εγκα­τα­στά­σε­ων (πλυ­ντή­ρια, στε­γνω­τή­ρια, ηλια­κός θερ­μο­σί­φω­νας, βρα­στή­ρας, ψυγειο­κα­τα­ψύ­κτης, κάλυ­ψη μεγά­λης τέντας ΚΥΤ) 4.466,81.

- Για είδη ένδυ­σης (εσώ­ρου­χα, κάλ­τσες, κου­βέρ­τες, αδιά­βρο­χα, παπού­τσια) 10.333,74.

- Για φάρ­μα­κα και είδη υγιει­νής 352,12.

- Για συμπλή­ρω­ση δια­τρο­φής 17.917,60

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της Κίνη­σης Πολι­τών «Συνύ­παρ­ξη και Επι­κοι­νω­νία στο Αιγαίο» οι παρα­πά­νω δαπά­νες «αφο­ρούν κυρί­ως τα 350 παι­διά των δύο πτε­ρύ­γων του ΚΥΤ Μόριας και κατά δεύ­τε­ρο λόγο τα εκτός ΚΥΤ ασυ­νό­δευ­τα, τα οποία είναι δύσκο­λα προ­σβά­σι­μα. Οι δαπά­νες έγι­ναν με φει­δώ και πάντα σε συνεν­νό­η­ση με το αρμό­διο προσωπικό».

Η Συνύ­παρ­ξη εκφρά­ζει ακό­μη μια φορά την ευγνω­μο­σύ­νη της προς την οικο­γέ­νεια του αξέ­χα­στου Θάνου για τη μεγα­λο­ψυ­χία της και προς τους εκα­το­ντά­δες δωρητές/τριες που αντα­πο­κρί­θη­καν γεν­ναιό­δω­ρα στην προ­τρο­πή της.

Η «‘δωρεά Μικρού­τσι­κου’ απο­τέ­λε­σε τον κύριο μετα­ξύ των άλλων πόρο της Συνύ­παρ­ξης αυτό το οδυ­νη­ρό εξά­μη­νο του 2020. Ενέ­πνευ­σε πολ­λούς φίλους καλής πίστης να δεί­ξουν ανά­λο­γο ενδια­φέ­ρον και έτσι μπο­ρέ­σα­με να διευ­ρύ­νου­με ακό­μα περισ­σό­τε­ρο την υπο­στή­ρι­ξη στα ασυ­νό­δευ­τα. Μας έδω­σε το κου­ρά­γιο να συνε­χί­σου­με τις δρά­σεις μας για την στοι­χειώ­δη υλι­κή και ψυχο­λο­γι­κή στή­ρι­ξη των παι­διών όσο αυτά εξα­κο­λου­θούν να δια­βιούν σε συν­θή­κες απα­ξί­ω­σης και να εντεί­νου­με τις προ­σπά­θειές μας ώστε τα ασυ­νό­δευ­τα να μετα­φερ­θούν το γρη­γο­ρό­τε­ρο και μέχρι το τελευ­ταίο σε κατάλ­λη­λες δομές της ενδο­χώ­ρας» ανα­φέ­ρει η ανα­κοί­νω­ση της Κίνησης.

banner skliros aprilis banner aggoules

BANNER panos3

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο