Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Εκκλησία πήρε αυτό που ήθελε και δηλώνει αλληλέγγυα στην κυβέρνηση

Ενέ­δω­σε στις πιέ­σεις των ιεραρ­χών η κυβέρ­νη­ση και απο­δέ­χτη­κε στα αιτή­μα­τά τους για την περί­ο­δο των γιορ­τών, την ώρα που οι πολί­τες καλού­νται να μεί­νουν στα σπί­τια τους και τα κατα­στή­μα­τα και η εστί­α­ση είναι κλει­στά λόγω της ανα­πο­τε­λε­σμα­τι­κής δια­χεί­ρι­σης της πανδημίας.

Ενώ αρχι­κά η κυβέρ­νη­ση μιλού­σε για εννέα άτο­μα σε ναούς κάθε ενο­ρί­ας και έως 25 άτο­μα σε μητρο­πο­λι­τι­κούς ναούς και αυτό μόνο για ανή­με­ρα των Χρι­στου­γέν­νων και των Θεο­φα­νεί­ων, τελι­κά υπο­χώ­ρη­σε πλή­ρως στις αξιώ­σεις της Εκκλη­σί­ας και έτσι σύμ­φω­να με το ΦΕΚ που εκδό­θη­κε σήμε­ρα για το διά­στη­μα έως τις 7 Ιανουαρίου.

Το ΦΕΚ προ­βλέ­πει συγκε­κρι­μέ­να ότι επι­τρέ­πε­ται η τέλε­ση λει­τουρ­γιών όχι μόνο ανή­με­ρα των Χρι­στου­γέν­νων και των Θεο­φα­νεί­ων αλλά και την Πρω­το­χρο­νιά και μάλι­στα με 25 άτο­μα σε ναούς ή 50 σε μητρο­πο­λι­τι­κούς ναούς. Για τα Φώτα πάντως δεν θα επι­τρα­πεί ο αγια­σμός των υδά­των, παρά μόνο εντός των ναών.

Από τη μεριά της η Ιερά Σύνο­δος δηλώ­νει αλλη­λέγ­γυα προς την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση και τις υγειο­νο­μι­κές αρχές.

Βέβαια, έκπλη­ξη προ­κα­λεί η αντι­φα­τι­κή τοπο­θέ­τη­ση των επι­στη­μό­νων οι οποί­οι μέχρι πρό­τι­νος ήταν κάθε­τα αντί­θε­τοι σε λύσεις όπως αυτές που ενέ­κρι­ναν κατ΄ατη χτε­σι­νή τους συνεδρίαση.

Σκλη­ρός Απρί­λης του 2020μ.Χ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο