Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει να αναζητά ποινικές ευθύνες στον νεκρό Ζακ Κωστόπουλο!

Ιδιαί­τε­ρη εντύ­πω­ση προ­κα­λεί το γεγο­νός ότι και μετά τη δημο­σιο­ποί­η­ση του πορί­σμα­τος των ιατρο­δι­κα­στών για το θάνα­το του Ζαχα­ρία (Ζακ) Κωστό­που­λου, η αστυ­νο­μία συνε­χί­ζει να ερευ­νά την ποι­νι­κή ευθύ­νη του νεκρού! Κι αυτό όταν έχει δια­πι­στω­θεί από την αρχή της ανά­κρι­σης ότι δεν έκα­νε κανέ­να αδί­κη­μα, όπως δήλω­σε ξανά η συνή­γο­ρος του Ζακ Κωστό­που­λου, Αννυ Παπαρούσου:

«Η αστυ­νο­μία συνε­χί­ζει να ερευ­νά την ποι­νι­κή ευθύ­νη του νεκρού, ενώ έχει ήδη δια­πι­στω­θεί από την αρχή της ανά­κρι­σης ότι δεν έκα­νε κανέ­να αδί­κη­μα, συνε­χί­ζε­ται η προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέ­τα­ση για να διε­ρευ­νη­θεί το αδί­κη­μα που τυχόν έκα­νε ο νεκρός, κάτι το οποίο έρχε­ται σε αντί­θε­ση με βασι­κές αρχές που έχου­με, διό­τι και η ποι­νι­κή δίω­ξη παύ­ει με το θάνα­το του ανθρώ­που, αλλά και επί­σης από την αρχή της ανά­κρι­σης έχει δια­πι­στω­θεί ότι δεν έχει τελέ­σει κανέ­να αδίκημα».

Σχε­τι­κά δε με την πορεία της δικο­γρα­φί­ας σημεί­ω­νε ότι δεν κινεί­ται με τους συνή­θεις ρυθ­μούς και δεν συμ­βάλ­λουν οι αρμό­διες υπη­ρε­σί­ες στη δια­σφά­λι­ση των πιθα­νών στοιχείων.

Ο αδερ­φός του Ζακ, Ν. Κωστό­που­λος, έδω­σε στη δημο­σιό­τη­τα επι­στο­λή, απαι­τώ­ντας να απο­δο­θεί δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Κωστόπουλου:

“Πριν από δύο μήνες ο αδερ­φός μου δολο­φο­νή­θη­κε άγρια στο κέντρο της Αθή­νας. Πριν από μερι­κά χρό­νια δύο νέοι άνθρω­ποι , ο Σαχ­ζάτ Λουκ­μάν και ο Παύ­λος Φύσ­σας , επί­σης, δολο­φο­νή­θη­καν με φασι­στι­κό τρό­πο. Αυτοί που διέ­πρα­ξαν αυτά τα εγκλή­μα­τα ισχυ­ρί­ζο­νται ότι είναι απει­λή οι μετα­νά­στες, οι ομο­φυ­λό­φι­λοι, οι τρανς, οι τοξι­κο­ε­ξαρ­τη­μέ­νοι, οι αλλό­θρη­σκοί, οι δια­φο­ρε­τι­κοί. Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα δεν είναι οι ίδιοι «κανο­νι­κοί» άνθρω­ποι. Είναι απο­τρό­παιοι και αδί­στα­κτοι, όπως οι πρά­ξεις τους. 

Έχουν το θρά­σος να κατα­στρέ­φουν τις ζωές ανθρώ­πων και των οικο­γε­νειών τους. Καθέ­νας από αυτούς τους τρεις είχε όνει­ρα, δια­φο­ρε­τι­κά, μα ανθρώ­πι­να και γεν­ναία. Ο Λουκ­μαν όνει­ρα για μια καλύ­τε­ρη ζωή στη χώρα μας, ο Φύσ­σας όνει­ρα για μια ζωή χωρίς φασι­σμό μα μονά­χα σεβα­σμό για όλους, ο Ζαχα­ριάς όνει­ρα για μια ζωή που να χωρά­ει όλους τους ανθρώ­πους με ποι­κι­λία και ελευθερία. 

Είμα­στε όμως εδώ, δίπλα στις οικο­γέ­νειες που πεν­θούν και αγω­νί­ζο­νται για μια κοι­νω­νία που θα χωρά­ει τους πάντες. Για­τί δεν θέλου­με αλλά θύμα­τα και απαι­τού­με δικαιο­σύ­νη. Για κάθε Λουκ­μαν, για κάθε Φύσ­σα, για κάθε Ζαχαρία”.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο