Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ΕΟ του ΚΚΕ καταδικάζει «τις απαράδεκτες δηλώσεις του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ σε βάρος της Κούβας»

Η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ «κατα­δι­κά­ζει τις απα­ρά­δε­κτες δηλώ­σεις του Ύπα­του Εκπρο­σώ­που της ΕΕ για την Εξω­τε­ρι­κή Πολι­τι­κή Ζ. Μπο­ρέλ σε βάρος της Κού­βας και την ωμή παρέμ­βα­ση στις εσω­τε­ρι­κές υπο­θέ­σεις της» και ανα­φέ­ρει οτι «η ΕΕ προ­χω­ρά σε απει­λές και “κου­νά το δάχτυ­λο” στην κου­βα­νι­κή κυβέρ­νη­ση, προ­φα­σι­ζό­με­νη ανη­συ­χί­ες για τα ατο­μι­κά και πολι­τι­κά δικαιώ­μα­τα του κου­βα­νι­κού λαού, την ελευ­θε­ρία του συνέρ­χε­σθαι κά».

«Είναι γνω­στό ότι η κυβέρ­νη­ση της Κού­βας έχει δώσει στη δημο­σιό­τη­τα πλη­θώ­ρα απο­δει­κτι­κών στοι­χεί­ων για τα πρό­σω­πα που ηγή­θη­καν των αντε­πα­να­στα­τι­κών ενερ­γειών το περα­σμέ­νο καλο­καί­ρι. Έχει τεκ­μη­ριώ­σει ότι συν­δέ­ο­νται και καθο­δη­γού­νται απευ­θεί­ας από μηχα­νι­σμούς στις ΗΠΑ, με σκο­πό να δημιουρ­γή­σουν συν­θή­κες απο­στα­θε­ρο­ποί­η­σης, μεθο­δεύ­ο­ντας μια ακό­μα από­πει­ρα πρα­ξι­κο­πή­μα­τος σε βάρος του κου­βα­νι­κού λαού.

Αλή­θεια, ποιος μιλά­ει; Η ΕΕ κι οι κυβερ­νή­σεις της άγριας κατα­στο­λής, της απα­γό­ρευ­σης δια­δη­λώ­σε­ων, απερ­γιών, της άγριας κατα­στο­λής σε βάρος δια­δη­λω­τών, της απα­γό­ρευ­σης ΚΚ, της φυλά­κι­σης προ­σφύ­γων, ως κι ανή­λι­κων, ασυ­νό­δευ­των προ­σφυ­γό­που­λων, που φακε­λώ­νει και πολ­λα­πλα­σιά­ζει τους αντι­δρα­στι­κούς της μηχα­νι­σμούς παρα­κο­λού­θη­σης δια­δη­λω­τών, συν­δι­κα­λι­στών κι άλλων αγω­νι­στών;» τονί­ζει η ΕΟ του ΚΚΕ και επισημαίνει:

«Πρό­κει­ται για στά­ση σκο­πι­μό­τη­τας της ΕΕ με προ­φα­νή γεω­πο­λι­τι­κά κίνη­τρα, καθώς ανα­πτύσ­σει τα δικά της σχέ­δια ενά­ντια στην Κού­βα και το λαό της, επι­χει­ρώ­ντας να επω­φε­λη­θεί απ’ τον πολύ­χρο­νο, εγκλη­μα­τι­κό απο­κλει­σμό των ΗΠΑ».

«Απέ­να­ντι στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια που απερ­γά­ζο­νται σε βάρος της Κού­βας η ΕΕ, οι ΗΠΑ, η καλύ­τε­ρη απά­ντη­ση του ελλη­νι­κού λαού, των άλλων λαών είναι η ενί­σχυ­ση της αλλη­λεγ­γύ­ης στον κου­βα­νι­κό λαό για την απο­τρο­πή κάθε υπο­νο­μευ­τι­κού σχε­δί­ου ενα­ντί­ον του» κατα­λή­γει η ΕΟ του ΚΚΕ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο