Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η εργοδοσία της COSCO-«Dport» πιέζει την Αστυνομία να καταστείλει τους απεργούς

Ξεδιά­ντρο­πα ψέμα­τα επι­στρα­τεύ­ει η εργο­δο­σία της COSCO στο ενη­με­ρω­τι­κό e‑mail που απο­στέλ­λει στους πελά­τες της και το οποίο απο­κα­λύ­πτει το 902.gr.

Στο μήνυ­μα η εργο­δο­σία ανα­φέ­ρει πως «από το πρωί μερι­κοί δια­δη­λω­τές έχουν απο­κλεί­σει παρά­νο­μα την πύλη της προ­βλή­τας, καθι­στώ­ντας δύσκο­λη στους υπαλ­λή­λους μας την πρόσβαση».

Τα παρα­πά­νω γρά­φο­νται τη στιγ­μή που η πύλη είναι ανοι­χτή, ενώ υπάρ­χει ισχυ­ρή παρου­σία αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων, επο­μέ­νως όποιος εργά­της ήθε­λε θα μπο­ρού­σε να μπει για να δουλέψει.

Ο πραγ­μα­τι­κός λόγος που η προ­βλή­τα λει­τουρ­γεί «με 3 συνερ­γεία και πολύ περιο­ρι­σμέ­νους πόρους», όπως ανα­φέ­ρε­ται στο μήνυ­μα, είναι ότι η συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία των εργα­τών συμ­με­τέ­χει στην απερ­γία και όχι φυσι­κά επει­δή κάποιοι «δια­δη­λω­τές» τους εμποδίζουν.

Παρα­κά­τω η εργο­δο­σία ομο­λο­γεί ότι πιέ­ζει την Αστυ­νο­μία και το Λιμε­νι­κό να κατα­στεί­λουν την απεργία:

«Δεδο­μέ­νου ότι βρί­σκο­νται έξω από την προ­βλή­τα, δεν μπο­ρού­με να κάνου­με τίπο­τα περισ­σό­τε­ρο από το να ενη­με­ρώ­νου­με τις αρχές και να περιμένουμε/πιέζουμε για τις ενέρ­γειές τους», ανα­φέ­ρε­ται χαρακτηριστικά.

Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, βέβαια, είναι ότι υπάρ­χει κάτι πολύ απλό που μπο­ρούν να κάνουν προ­κει­μέ­νου να ξεκι­νή­σουν ξανά οι εργα­σί­ες στο λιμά­νι και αυτό είναι να καθί­σουν στο τρα­πέ­ζι της δια­πραγ­μά­τευ­σης για την υπο­γρα­φή Συλ­λο­γι­κής Σύμ­βα­σης Εργα­σί­ας, όπως τους καλούν από το πρωί οι απερ­γοί και το Σωμα­τείο τους ΕΝΕΔΕΠ.

Με αποφασιστικότητα συνεχίζεται η απεργία για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων

Με απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα συνε­χί­ζουν τη μάχη της περι­φρού­ρη­σης της απερ­γί­ας οι εργα­ζό­με­νοι της COSCO.

Με τη μαζι­κή τους παρου­σία τσά­κι­σαν στην πρά­ξη το όργιο κατα­στο­λής και τρο­μο­κρα­τί­ας, καθώς η κυβέρ­νη­ση εξυ­πη­ρε­τώ­ντας τα σχέ­δια της εργο­δο­σί­ας, έστει­λε από τα ξημε­ρώ­μα­τα ΜΑΤ, κλού­βες, Λιμε­νι­κό και αύρες για να ανοί­ξουν τις πύλες και να ανα­γκά­σουν τους εργα­ζό­με­νους να πάνε για δουλειά.

Οι απερ­γοί της COSCO απά­ντη­σαν απο­φα­σι­στι­κά, τονί­ζο­ντας ότι δε θα κάνουν βήμα πίσω από τα δίκαια αιτή­μα­τα τους, ενώ στο πλευ­ρό τους έχουν Σωμα­τεία και εργα­ζό­με­νους από άλλους κλά­δους και φορείς.

Διεκ­δι­κούν: Υπο­γρα­φή ΣΣΕ που θα καλύ­πτει όλους τους εργα­ζό­με­νους, εφαρ­μο­γή του νόμου για τα ΒΑΕ, επα­να­πρό­σλη­ψη όλων των συμ­βα­σιού­χων που δεν ανα­νε­ώ­θη­καν οι συμ­βά­σεις τους, μόνι­μη και στα­θε­ρή δου­λειά για όλους.

902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο