Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ζωή σου ολόκληρη σύντροφε Φαρσακίδη μένει χαραγμένη στους αγώνες μας

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

🎈  «Σύντρο­φε, σήμε­ρα σε απο­χαι­ρε­τού­με. Το έργο σου όμως, η ζωή σου ολό­κλη­ρη, μένουν χαραγ­μέ­να στο μυα­λό, στην καρ­διά και στους αγώ­νες μας», σημειώ­νει στον απο­χαι­ρε­τι­σμό της η ΤΟ Καλ­λι­τε­χνών της ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ, της οποί­ας ο Γ. Φαρ­σα­κί­δης ήταν μέλος.

Ανά­με­σα σε άλλα αναφέρει:

«Όσοι σύντρο­φοί του είχα­με τη χαρά να ζήσου­με από κοντά τον υπέ­ρο­χο αυτόν κομ­μου­νι­στή καλ­λι­τέ­χνη, διδα­χτή­κα­με από τη συντα­ρα­κτι­κή και ζηλευ­τή ζωή του, την ανθρω­πιά, την αυτο­θυ­σία, τη λιτό­τη­τα, τη ζωντά­νια του, απο­λαύ­σα­με το πνεύ­μα και το πηγαίο χιού­μορ του.

Υπήρ­ξε πραγ­μα­τι­κό στή­ριγ­μα στη δρά­ση της Οργά­νω­σής μας, ιδιαί­τε­ρα τα κρί­σι­μα χρό­νια του 1990 — 1991 μετά τις ανα­τρο­πές στην ΕΣΣΔ και τη διά­σπα­ση του Κόμματος.
Παρά την ηλι­κία και την κλο­νι­σμέ­νη του υγεία, τον θυμό­μα­στε στα 90 του να συμ­με­τέ­χει σε συνε­δριά­σεις της ΚΟΒ, σε κινη­το­ποι­ή­σεις και κομ­μα­τι­κές εκδηλώσεις.

Ακό­μα και μετά από εγκε­φα­λι­κό, το 2015, στο 41ο Φεστι­βάλ της ΚΝΕ, σε εικα­στι­κή έκθε­ση που του είχε αφιε­ρω­θεί στο Στέ­κι Πολι­τι­σμού, ο Γιώρ­γος Φαρ­σα­κί­δης έκα­νε ο ίδιος τις ξενα­γή­σεις, αγω­νιώ­ντας όχι μόνο να δεί­ξει στους νέους επι­σκέ­πτες μέσα από τα έργα την αστι­κή βία και βαρ­βα­ρό­τη­τα στους τόπους εξο­ρί­ας, αλλά προ­πα­ντός να δια­παι­δα­γω­γή­σει με την ηρω­ι­κή στά­ση των κομ­μου­νι­στών απέ­να­ντί της».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο