Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ιστορία τηs Κ

Η Κ. μεγά­λω­σε σε μια μικρή πόλη κοντά στην Αθή­να. Από φτω­χή οικο­γέ­νεια, δεν κατά­φε­ρε να περά­σει σε Πανε­πι­στή­μιο, αλλά έπει­τα από τρε­λό ψάξι­μο δού­λε­ψε γραμ­μα­τέ­ας με μπλο­κά­κι σε ΤΕΙ. Της άρε­σε η Αθή­να και στα 25 της βρέ­θη­κε άνερ­γη αφού η θέση της καταρ­γή­θη­κε. Δεν ήθε­λε να γυρί­σει πίσω και έμε­νε με τον αδερ­φό της σε μια γκαρ­σο­νιέ­ρα στα Πατή­σια. 250 ευρώ ενοί­κιο και άγχος. Έστει­λε παντού βιο­γρα­φι­κά. Σε μια αλυ­σί­δα φούρ­νων τη δέχτη­καν. Η δου­λειά ήταν πραγ­μα­τι­κά σκλη­ρή. Η σύμ­βα­ση ήταν για 8ωρη απα­σχό­λη­ση με βασι­κό μισθό. Τελι­κά έφτα­σε να δου­λεύ­ει 11 ώρες χωρίς να πλη­ρώ­νε­ται υπε­ρω­ρί­ες. Απα­γο­ρευό­ταν η πρό­σβα­ση στην τουα­λέ­τα και μάθαι­νε τις βάρ­διές της την προη­γού­με­νη μέρα με συνέ­πεια να μην μπο­ρεί να κάνει κάτι άλλο στη ζωή της αφού δεν υπήρ­χε κανο­νι­κό­τη­τα. Φυσι­κά είχε κρυ­φτεί πολ­λές φορές όταν ερχό­ταν η Επι­θε­ώ­ρη­ση Εργασίας.
Το πιο σκλη­ρό που θυμά­ται ήταν οι προϊ­στά­με­νοι. Για 50 ευρώ παρα­πά­νω ούρ­λια­ζαν όλη τη μέρα στους υπαλ­λή­λους. Ορθο­στα­σία, αγέ­νεια και παράνοια.
Όμως έπρε­πε να δου­λέ­ψει. Για­τί ο αδερ­φός της ήταν φαντά­ρος και τον ζού­σε μόνη της.
Μην τα πολυ­λο­γώ, μια μέρα δεν παρέ­δω­σε το κινη­τό της όπως έλε­γε ο κανο­νι­σμός. Ήταν ο πατέ­ρας της στο νοσο­κο­μείο και ανη­συ­χού­σε. Την έπια­σαν από τις κάμε­ρες να το κοι­τά­ζει. Και την έδιω­ξαν ύστε­ρα από δύο μέρες. Ψάχνει δου­λειά ακό­μη και παίρ­νει μειω­μέ­νο επί­δο­μα ανερ­γί­ας για­τί το αφε­ντι­κό της έβα­ζε λιγό­τε­ρα ένσημα.
Μια απο­ρία έχω μόνο. Ποιο κόμ­μα, ποιος πολι­τι­κός νοιά­ζε­ται για την Κ; Ψήφι­σε η Κ; Για αυτήν δάκρυ­σαν οι ΣΥΡΙ­ΖΑί­οι εκεί­νη τη νύχτα με τη δια­φο­ρά στο 10%; Για αυτή θα νοια­στούν οι νικητές;
Και ναι, αν σας φαί­νε­ται ουτο­πία το να βρει μια ανθρώ­πι­νη δου­λειά χωρίς να τη δια­λύ­ουν τα αφε­ντι­κά της, χωρίς να την κλέ­βουν και να την εξευ­τε­λί­ζουν, τότε ψηφί­στε τα κόμ­μα­τα που τσα­κώ­νο­νται στα κανά­λια, αλλά συμ­φω­νούν τελι­κά μετα­ξύ τους.

Υπάρ­χου­με πολ­λοί ανέ­ντα­χτοι αρι­στε­ροί που θα στη­ρί­ξου­με ΚΚΕ για­τί ακρι­βώς το ΚΚΕ υπε­ρα­σπί­ζε­ται την Κ

Ανα­δη­μο­σί­ευ­ση απο «ΤΑ ΝΕΑ» 3/6/2019 — του Στά­θη Δρο­γώ­ση, τρα­γου­δο­ποιού ‑οι υπο­γραμ­μί­σεις δικές μας


ΣΣ |> Ο τρα­γου­δο­ποιός  είχε ανοι­χτά υπο­στη­ρί­ξει τον ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρ­νη­ση, ήταν και δημο­τι­κός του σύμ­βου­λος στην Αθή­να, ωστό­σο μετά το 2015 συνει­δη­το­ποί­η­σε που το πάει η 2η φορά «αρι­στε­ρά», λέγο­ντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ό,τι πιο γελοίο έχει περά­σει από τη χώρα» και στο twitter… «Οι συρι­ζαί­οι λοι­πόν κάνουν υπουρ­γούς ακρο­δε­ξιούς και μετά μας κατη­γο­ρούν ότι αν δεν τους στη­ρί­ξου­με “θα έρθει ο Κού­λης” και όσο κάθε­ται στην εξου­σία τόσο θα ανε­βαί­νει η ακρο­δε­ξιά»… «Βγή­κα­με από τα μνη­μό­νια και πήρα­με την ελευ­θε­ρία να βάλου­με υφυ­πουρ­γό δημό­σιας τάξης μια κυρία που λέει “κατσα­ρί­δες” τους πρό­σφυ­γες. Μετά το δημο­ψή­φι­σμα του ’15 ο ίδιος είχε ζητή­σει “συγ­γνώ­μη που διέ­δι­δε άθε­λά του ψέματα”


Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο