Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Ιταλία κλείνει τους κινηματογράφους, τα θέατρα και τα μουσεία, λόγω κοροναϊού

Η Ιτα­λία θα κλεί­σει τα μου­σεία, τα θέα­τρα, τους κινη­μα­το­γρά­φους και άλλες αίθου­σες θεα­μά­των σε ολό­κλη­ρη την επι­κρά­τειά της για να αντι­με­τω­πί­σει τη διά­δο­ση του κορο­ναϊ­ού, σύμ­φω­να με διά­ταγ­μα που υπο­γρά­φη­κε σήμε­ρα από τον πρω­θυ­πουρ­γό Τζου­ζέ­πε Κόντε.

Εκτός από την καρα­ντί­να, στην οποία έθε­σε εκα­τομ­μύ­ρια Ιτα­λούς στο βόρειο τμή­μα της χώρας, η κυβέρ­νη­ση διέ­τα­ξε να κλεί­σουν από σήμε­ρα και μέχρι τις 3 Απρι­λί­ου οι κινη­μα­το­γρά­φοι, τα θέα­τρα, τα μου­σεία, οι παμπ, οι αίθου­σες παι­γνι­διών, οι σχο­λές χορού, οι ντι­σκο­τέκ και άλλοι παρό­μοιοι χώροι στο σύνο­λο της εθνι­κής επι­κρά­τειας, σύμ­φω­να με το κεί­με­νο που αναρ­τή­θη­κε στον ιστό­το­πο της κυβέρνησης.

Οι πολί­τες θα εξα­κο­λου­θή­σουν να μπο­ρούν πάντως να κάνουν τα ψώνια τους τις καθη­με­ρι­νές ή να πηγαί­νουν σ’ ένα μπαρ ή σ’ ένα εστια­τό­ριο, με την προ­ϋ­πό­θε­ση πάντως ότι θα σέβο­νται την από­στα­ση ασφα­λεί­ας του­λά­χι­στον ενός μέτρου που πρέ­πει να υπάρ­χει μετα­ξύ των πελατών.

Οι αθλη­τι­κές διορ­γα­νώ­σεις ανα­στέλ­λο­νται, όμως ορι­σμέ­νες θα μπο­ρέ­σουν εντού­τοις να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν χωρίς θεα­τές, διευ­κρι­νί­ζε­ται στο κείμενο.

Αυτά τα χωρίς προη­γού­με­νο μέτρα προ­στί­θε­νται στο κλεί­σι­μο των σχο­λεί­ων και των πανε­πι­στη­μί­ων μέχρι τα μέσα Μαρ­τί­ου σε ολό­κλη­ρη την ιτα­λι­κή χερσόνησο.

Μέτρα ακό­μη πιο περιο­ρι­στι­κά ελή­φθη­σαν επί­σης για ένα μεγά­λο μέρος της βόρειας Ιτα­λί­ας, της περιο­χής που έχει πλη­γεί περισ­σό­τε­ρο από τον κοροναϊό.

Περισ­σό­τε­ροι από 15 εκα­τομ­μύ­ρια κάτοι­κοι της βόρειας Ιτα­λί­ας τέθη­καν σήμε­ρα σε καρα­ντί­να, ένα μέτρο το οποίο δεν έχει προη­γού­με­νο στην Ευρώ­πη. Οι είσο­δοι και οι έξο­δοι από μια εκτε­τα­μέ­νη ζώνη στη βόρεια Ιτα­λία, η οποία εκτεί­νε­ται από το Μιλά­νο, την οικο­νο­μι­κή πρω­τεύ­ου­σα της χώρας, μέχρι τη Βενε­τία, πόλη που συγκε­ντρώ­νει του­ρί­στες απ’ όλο τον κόσμο, υπό­κει­νται πλέ­ον σε πολ­λούς περιο­ρι­σμούς, σύμ­φω­να με το διά­ταγ­μα αυτό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο