Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Η ιταλική κουζίνα είναι η πιο δημοφιλής στον κόσμο»

Το ιτα­λι­κό φαγη­τό είναι επί­ση­μα η πιο δημο­φι­λής κου­ζί­να στον κόσμο.

Σε διε­θνή έρευ­να του YouGov ζητή­θη­κε από περισ­σό­τε­ρους από 25.000 ανθρώ­πους σε 24 χώρες, να πουν ποιες από τις 34 εθνι­κές κου­ζί­νες που δοκί­μα­σαν τους άρε­σαν ή δεν τους άρεσαν.

Οι αριθ­μοί έδει­ξαν ότι η πίτσα και τα ζυμα­ρι­κά ήταν μετα­ξύ των πιο δημο­φι­λών πιά­των στον κόσμο, με την ιτα­λι­κή κου­ζί­να να έχει μέσο όρο δημο­τι­κό­τη­τας 84% σε όλες τις χώρες που συμ­με­τεί­χαν στην έρευνα.

Φυσι­κά, οι μεγα­λύ­τε­ροι λάτρεις του ιτα­λι­κού φαγη­τού ήταν οι ίδιοι οι Ιτα­λοί, με το 99% των ερω­τη­θέ­ντων από την Ιτα­λία να λέει ότι απο­λαμ­βά­νει τα εθνι­κά πιά­τα. Στις προ­τι­μή­σεις των Ιτα­λών ακο­λου­θούν η ισπα­νι­κή κου­ζί­να με 94% και η γαλ­λι­κή κου­ζί­να με 92%.

Δεύ­τε­ρη δημο­φι­λέ­στε­ρη κου­ζί­να, σύμ­φω­να με τα ευρή­μα­τα της έρευ­νας, είναι η κινε­ζι­κή, η οποία συγκέ­ντρω­σε ποσο­στό 78%.

Οι Κινέ­ζοι σε ποσο­στό 95% απά­ντη­σαν ότι προ­τι­μούν τις δικές τους συντα­γές. Την κινε­ζι­κή κου­ζί­να επέ­λε­ξαν σε ποσο­στό 94% οι ερω­τη­θέ­ντες από τη Σιγκα­πού­ρη και σε ποσο­στό 91% από το Χονγκ Κονγκ.

Η τρί­τη δημο­φι­λέ­στε­ρη κου­ζί­να στον κόσμο είναι η ιαπω­νι­κή με ποσο­στό 71%. Ακο­λου­θούν η ταϊ­λαν­δέ­ζι­κη με 70%, η γαλ­λι­κή με 70%, η ισπα­νι­κή με 68% και η αμε­ρι­κα­νι­κή με 68%.

Η ελλη­νι­κή κου­ζί­να είναι στη 12η θέση με ποσο­στό 56%.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο