Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η κακοκαιρία Διομήδης προκαλεί κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις

Η κακο­και­ρία Διο­μή­δης επη­ρε­ά­ζει σήμε­ρα, για δεύ­τε­ρη ημέ­ρα, τη χώρα μας, προ­κα­λώ­ντας κατά τόπους ισχυ­ρές βρο­χο­πτώ­σεις, ιδί­ως στη Θεσ­σα­λία και τις Σπο­ρά­δες, αλλά και χιο­νο­πτώ­σεις σε ορει­νά τμή­μα­τα, καθώς επί­σης σε περιο­χές της Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας με χαμη­λό­τε­ρο υψόμετρο.

Τα μεγα­λύ­τε­ρα ύψη βρο­χό­πτω­σης έως τις 09:00 σήμε­ρα, Τρί­τη 11 Ιανουα­ρί­ου, είχαν κατα­γρα­φεί από το δίκτυο των αυτό­μα­των μετε­ω­ρο­λο­γι­κών σταθ­μών του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr στη Μακρι­νί­τσα (138 χιλιο­στά), στην Αγιά Λάρι­σας (86), στην πόλη της Καρ­δί­τσας (70), στη Σκιά­θο (65) και στον Άγιο Δημή­τριο Ολύ­μπου (64 χιλιο­στά).

Χιονοπτώσεις σε Μέτσοβο, Κόνιτσα και Ζαγόρι

Στα λευ­κά έχουν ντυ­θεί ορει­νές περιο­χές στο Μέτσο­βο, την Κόνι­τσα και το Ζαγόρι, καθώς από τη νύχτα, σημειώ­νο­νται πυκνές χιο­νο­πτώ­σεις στον νομό Ιωαννίνων.

Η Πολι­τι­κή Προ­στα­σία βρί­σκε­ται επί ποδός, με 19 μηχα­νή­μα­τα να κινού­νται σε όλο το οδι­κό επαρ­χια­κό δίκτυο, προ­κει­μέ­νου να ρίξουν αλά­τι αλλά και να ανοί­ξουν τους δρόμους.

Το κρύο είναι τσου­χτε­ρό, με τις θερ­μο­κρα­σί­ες υπό του μηδενός.

Οι οδη­γοί συνι­στά­ται να είναι ιδιαί­τε­ρα προ­σε­κτι­κοί και εφο­δια­σμέ­νοι με αντιο­λι­σθη­τι­κές αλυσίδες.

Φλώρινα: Μετά τον εγκέλαδο, την… επισκέφτηκε και ο «Διομήδης»

Μετά τη δοκι­μα­σία με τον Εγκέ­λα­δο, που δεν έχει λήξει, οι κάτοι­κοι της Φλώ­ρι­νας έρχο­νται από σήμε­ρα αντι­μέ­τω­ποι και με την κακο­και­ρία «Διο­μή­δης», που προ­κα­λεί ήδη χιο­νο­πτώ­σεις και πτώ­ση της θερμοκρασίας.

Στην πόλη της Φλώ­ρι­νας η χιο­νό­πτω­ση δεν είναι έντο­νη και δεν έχει δημιουρ­γή­σει προ­βλή­μα­τα, στα ορει­νά όμως το ύψος του χιο­νιού έχει φτά­σει ακό­μα και τα 25 εκα­το­στά, ενώ η θερ­μο­κρα­σία φλερ­τά­ρει με αρνη­τι­κές τιμές.

xioni florina xioni florina1 xioni florina2 xioni florina3

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις

Κακο­και­ρία θα επι­κρα­τή­σει σήμε­ρα Τρί­τη σε ολό­κλη­ρη τη χώρα, με τοπι­κά ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες. Αυξη­μέ­νη είναι η πιθα­νό­τη­τα εκδή­λω­σης χαλα­ζο­πτώ­σε­ων σε τμή­μα­τα του Αιγαίου.

Χιο­νο­πτώ­σεις, τοπι­κά πυκνές θα εκδη­λω­θούν στα ηπει­ρω­τι­κά ορει­νά, καθώς και σε ημιο­ρει­νά τμή­μα­τα της Μακε­δο­νί­ας, της Θεσ­σα­λί­ας, της Στε­ρε­άς και προς το βρά­δυ της Βόρειας Πελο­πον­νή­σου. Παρο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις θα εκδη­λω­θούν επί­σης σε πεδι­νές περιο­χές της Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας και κυρί­ως της Θρά­κης. Τη νύχτα προς Τετάρ­τη θα χιο­νί­σει σε περιο­χές χαμη­λού υψο­μέ­τρου της κεντρι­κής και ανα­το­λι­κής χώρας και σε νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Βορεί­ου Αιγαίου.

Η θερ­μο­κρα­σία σε πτώ­ση, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από ‑7 έως 3 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από ‑2 έως 10, στην Ήπει­ρο από 1 έως 13 βαθ­μούς, στη Θεσ­σα­λία από ‑1 έως 11, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 3 έως 14 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 6 έως 13, στα νησιά του Βορεί­ου Αιγαί­ου από 4 έως 8 βαθ­μούς και στα υπό­λοι­πα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στην Κρή­τη από 6 έως 15 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι ελά­χι­στες θερ­μο­κρα­σί­ες θα σημειω­θούν τις βρα­δι­νές ώρες, ενώ τη νύχτα προς Τετάρ­τη θα σημειώ­σουν περαι­τέ­ρω πτώση.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν γενι­κά από βορειο­α­να­το­λι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις που στο Ιόνιο θα φτά­νουν τα 6–7 Μπο­φόρ και στο Κεντρι­κό και Βόρειο Αιγαίο τα 7–8 Μπο­φόρ. Άνε­μοι μετα­βλη­τών διευ­θύν­σε­ων με εντά­σεις έως 5 μπο­φόρ θα πνέ­ουν στο Νότιο Αιγαίο.

Χιόνια και στη Θεσσαλονίκη προβλέπει ο Γ. Καλλιάνος

Χιό­νια στα πεδι­νά ης χώρας σήμε­ρα, αλλά και στο κέντρο της Θεσ­σα­λο­νί­κης αύριο, Τετάρ­τη, προ­βλέ­πει ο μετε­ω­ρο­λό­γος Γιάν­νης Καλλιάνος,

Όπως λέει στο protothema.gr «η θερ­μο­κρα­σία από την Τετάρ­τη θα υπο­χω­ρή­σει κατά 8 βαθ­μούς Κελ­σί­ου μέσο όρο για τις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές της χώρας.

«Την Τετάρ­τη , πολύ νωρίς το πρωί θα επι­κρα­τεί χιο­νιάς σε όλη τη βόρεια Ελλά­δα με χιο­νο­πτώ­σεις σχε­δόν στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές της Μακε­δο­νί­ας και της Θρά­κης έως τοπι­κά μέχρι και τα πεδι­νά τμή­μα­τα. Θέτει υπο­ψη­φιό­τη­τα και η πόλη της Θεσ­σα­λο­νί­κης νωρίς το πρωί της Τετάρ­της για λίγη ώρα ενδε­χο­μέ­νως αν δια­τη­ρη­θούν τα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία , ακό­μα και για χιο­νό­πτω­ση μέσα στο κέντρο της πόλης».

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο