Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ΚΝΕ για την εισβολή στο ΑΠΘ: Να δυναμώσει το πείσμα για οργάνωση του αγώνα, να μετατραπεί η οργή στη δική μας αντεπίθεση

Να μετατραπεί η οργή στη δική μας αντεπίθεση!

Σε ανα­κοί­νω­σή του για την νέα εισβο­λή της Αστυ­νο­μί­ας στο ΑΠΘ, το Γρα­φείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, ανα­φέ­ρει:

«Οι σημε­ρι­νές εικό­νες επέμ­βα­σης και κατα­στο­λής της Αστυ­νο­μί­ας στο ΑΠΘ είναι απο­κα­λυ­πτι­κές και δημιουρ­γούν συναι­σθή­μα­τα αποτροπιασμού: 
Κου­κου­λο­φό­ροι αστυ­νο­μι­κοί να συλ­λαμ­βά­νουν φοι­τη­τές και να τους συμπε­ρι­φέ­ρο­νται σαν να είναι εγκλη­μα­τί­ες. Φοι­τη­τές, εκλεγ­μέ­νοι Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων του ΑΠΘ, που βρέ­θη­καν στον χώρο του Πανε­πι­στη­μί­ου, να απω­θού­νται βίαια έξω από το Πανεπιστήμιο.

Απο­δει­κνύ­ε­ται ότι το μόνο ξένο σώμα σήμε­ρα στο ΑΠΘ ήταν οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις και όχι οι φοι­τη­τές που με καθα­ρό πρό­σω­πο διεκ­δι­κούν να ανοί­ξουν οι σχο­λές τους με όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα προστασίας.

Όσο η κυβέρ­νη­ση προ­σπα­θεί με κατα­στο­λή και τρο­μο­κρα­τία να αντι­με­τω­πί­σει τα δίκαια αιτή­μα­τα των φοι­τη­τών, τόσο θα δυνα­μώ­νει και η αγα­νά­κτη­σή τους.
Για­τί οι ζωές και οι σπου­δές τους βρί­σκο­νται σε lockdown μόνι­μα σε αυτό το σύστη­μα της αδι­κί­ας και της εκμε­τάλ­λευ­σης. Τώρα, όμως, πρέ­πει να δυνα­μώ­σει και το πεί­σμα για οργά­νω­ση του αγώ­να, για την πιο μαχη­τι­κή διεκ­δί­κη­ση των αιτη­μά­των τους. Για να μετα­τρα­πεί η οργή στη δική μας αντεπίθεση».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο