Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ΚΝΕ στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας — Παραστάσεις διαμαρτυρίας την Τρίτη 5 Φλεβάρη

Με σύν­θη­μα «Αλλη­λεγ­γύη στο λαό της Βενε­ζου­έ­λας! Στον ιμπε­ρια­λι­σμό καμιά υπο­τα­γή, η μόνη υπερ­δύ­να­μη είναι οι λαοί!», η ΚΝΕ καλεί σε παρα­στά­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας και πικε­το­φο­ρί­ες την Τρί­τη 5 Φλε­βά­ρη:

  • Στην Αθή­να, στις 19.00 στο Πάρ­κο Ελευ­θε­ρί­ας (Σταθ­μός Μετρό «Μέγα­ρο Μου­σι­κής»). Θα ακο­λου­θή­σει πορεία στην αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία και τα γρα­φεία της ΕΕ.
  • Στην Θεσ­σα­λο­νί­κη, στις 19.00, στο Άγαλ­μα Βενι­ζέ­λου. Θα ακο­λου­θή­σει πορεία στο αμε­ρι­κά­νι­κο προξενείο.

Η ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες «να κατα­δι­κά­σουν μαζικά:

  • Την ωμή επέμ­βα­ση στις εσω­τε­ρι­κές εξε­λί­ξεις στη Βενε­ζου­έ­λα από τις ΗΠΑ, τις συμ­μα­χι­κές τους κυβερ­νή­σεις στη Λατι­νι­κή Αμε­ρι­κή και την Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση, που εκφρά­ζε­ται με στρα­τιω­τι­κές απει­λές και πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κές ενέρ­γειες κατά του εκλεγ­μέ­νου προ­έ­δρου της Βενε­ζου­έ­λας, με παράλ­λη­λη στή­ρι­ξη και ανα­γνώ­ρι­ση των αντι­δρα­στι­κών δυνά­με­ων της αντιπολίτευσης.
  • Την ιμπε­ρια­λι­στι­κή πολι­τι­κή των ΗΠΑ, που δια­χρο­νι­κά έχουν ανα­τρέ­ψει εκλεγ­μέ­νες κυβερ­νή­σεις που δεν τους είναι αρε­στές, έχουν στη­ρί­ξει ακρο­δε­ξιές δυνά­μεις και φασι­στι­κές χού­ντες στη Λατι­νι­κή Αμε­ρι­κή και ολό­κλη­ρο τον κόσμο και έχουν προ­ω­θή­σει στρα­τιω­τι­κές επεμ­βά­σεις όπως πρό­σφα­τα στη Συρία, στη Λιβύη, στο Ιράκ και την Υεμέ­νη, για να επι­βά­λουν τα οικο­νο­μι­κά και πολι­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντά τους.
  • Την επεμ­βα­τι­κή πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων της ΕΕ για τη Βενε­ζου­έ­λα (όπως κάνει στην Ουκρα­νία) και ιδιαί­τε­ρα τη στά­ση της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ που δεν βγά­ζει τσι­μου­διά, αθω­ώ­νο­ντας την επέμ­βα­ση των ιμπε­ρια­λι­στών στις εσω­τε­ρι­κές υπο­θέ­σεις της Βενε­ζου­έ­λας και την ίδια στιγ­μή έχει γίνει ο καλύ­τε­ρος σημαιο­φό­ρος της αμε­ρι­κα­νι­κής πολι­τι­κής στην περιο­χή, προ­ω­θώ­ντας τα σχέ­διά τους, ανοί­γο­ντας νέες στρα­τιω­τι­κές ΝΑΤΟι­κές βάσεις, μπλέ­κο­ντας το λαό μας σε επι­κίν­δυ­νες περι­πέ­τειες, παίρ­νο­ντας τα εύση­μα από το State Department και την αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία στην Αθή­να για τη στά­ση της.
  • Την υπο­κρι­σία των αστι­κών πολι­τι­κών κομ­μά­των στην Ελλά­δα (όπως η ΝΔ) που, φορώ­ντας το μαν­δύα της «φιλαν­θρω­πί­ας», στη­ρί­ζουν την ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση στη Βενε­ζου­έ­λα, στο όνο­μα μάλι­στα των εκρη­κτι­κών προ­βλη­μά­των που αντι­με­τω­πί­ζει ο λαός της χώρας, την ίδια στιγ­μή που είναι υπε­ρα­σπι­στές του καπι­τα­λι­στι­κού συστή­μα­τος, που είναι υπεύ­θυ­νο για την κατά­στα­ση που αντι­με­τω­πί­ζει ο λαός αυτής της χώρας και όλοι οι λαοί του κόσμου.

Δηλώ­νου­με κατη­γο­ρη­μα­τι­κά: Δεν έχουν κανέ­να δικαί­ω­μα να κάνουν μαθή­μα­τα “δημο­κρα­τί­ας” και “ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των” οι ιμπε­ρια­λι­στές που έχουν σφα­γιά­σει τόσους και τόσους λαούς σε όλο τον κόσμο! Μόνος υπεύ­θυ­νος για τις εξε­λί­ξεις στη Βενε­ζου­έ­λα είναι ο λαός της και με τον αγώ­να του μπο­ρεί να επι­βά­λει το δίκιο του!

Εκφρά­ζου­με μαζικά:

  • Την αλλη­λεγ­γύη μας στο λαό και τη νεο­λαία της Βενε­ζου­έ­λας στον αγώ­να τους για την υπε­ρά­σπι­ση των συμ­φε­ρό­ντων τους ενά­ντια στην ιμπε­ρια­λι­στι­κή επιθετικότητα.
  • Τη στή­ρι­ξή μας στην Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Βενε­ζου­έ­λας και το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Βενε­ζου­έ­λας που βρί­σκο­νται στην πρώ­τη γραμ­μή του αγώ­να για τα δικαιώ­μα­τα της νεο­λαί­ας και της εργα­τι­κής τάξης, για να ζήσει ο λαός χωρίς εκμε­τάλ­λευ­ση και ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμβάσεις.
  • Την αλλη­λεγ­γύη μας σε όλους τους λαούς που βρί­σκο­νται στο στό­χα­στρο της ιμπε­ρια­λι­στι­κής επι­θε­τι­κό­τη­τας, που βιώ­νουν την εκμε­τάλ­λευ­ση, τον πόλε­μο, την προσφυγιά».
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο