Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ καταγγέλλει την παρουσία της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου

Την προ­κλη­τι­κή παρου­σία της Χρυ­σής Αυγής στην επέ­τειο της 28ης Οκτω­βρί­ου αλλά και την υπο­κρι­σία των αστι­κών πολι­τι­κών κομ­μά­των, καταγ­γέλ­λει η ΚΟΒ του ΚΚΕ στην Κω. Συγκε­κρι­μέ­να αναφέρει:

«Πρό­κλη­ση για το λαό και χυδαιό­τη­τα απέ­να­ντι στην ιστο­ρι­κή μνή­μη μπο­ρεί να εκλη­φθεί η δυνα­τό­τη­τα που δόθη­κε για άλλη μια φορά στους νοσταλ­γούς του Μετα­ξά και του Χίτλερ να παρί­στα­νται και να αμαυ­ρώ­νουν μια επέ­τειο που έχει πρω­τί­στως αντι­φα­σι­στι­κό χαρα­κτή­ρα και μας θυμί­ζει τον ηρω­ι­κό αγώ­να του λαού ενα­ντί­ον του φασι­σμού με τις εκα­τόμ­βες των νεκρών της πεί­νας, των μπλό­κων, των εκτε­λέ­σε­ων της κατοχής.

Είναι πρό­κλη­ση και υπο­κρι­σία η ανη­συ­χία που εκφρά­ζουν τα αστι­κά πολι­τι­κά κόμ­μα­τα για την άνο­δο της ακρο­δε­ξιάς και των νεο­φα­σι­στι­κών κομ­μά­των στη χώρα μας και στην Ευρώ­πη. Οι εκπρό­σω­ποί τους καθό­λου δεν ενο­χλή­θη­καν σήμε­ρα να “στη­θούν” στις εξέ­δρες των παρε­λά­σε­ων και άλλων εκδη­λώ­σε­ων, δίπλα στους νεο­να­ζί. Όλοι ενδε­δυ­μέ­νοι με το μαν­δύα του “επι­σή­μου” και του εκπρο­σώ­που δημο­κρα­τι­κά εκλεγ­μέ­νων κομ­μά­των, ντρο­πιά­ζο­ντας με το χει­ρό­τε­ρο δυνα­τό τρό­πο, μια μεγά­λη αντι­φα­σι­στι­κή επέτειο.

Πόσο εύκο­λα ξεπερ­νούν το γεγο­νός ότι σύσ­σω­μη η ηγε­σία της νεο­να­ζι­στι­κής ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι υπό­δι­κη σε μια δίκη που είναι σε εξέ­λι­ξη, με κατη­γο­ρί­ες για φόνους και άλλα σοβα­ρά κακουρ­γη­μα­τι­κά αδικήματα!

Αλή­θεια αν δεν είναι αυτό “ξέπλυ­μα” της ναζι­στι­κής-φασι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής, τότε τι είναι;

Η κυβέρ­νη­ση και τοπι­κές αρχές συμ­βάλ­λουν και με αυτό τον τρό­πο στη νομι­μο­ποί­η­ση της παρου­σί­ας της ΧΑ, η οποία δεν τους ενο­χλεί καθό­λου στα κοι­νά τους σχέ­δια να εμπλέ­κουν όλο και περισ­σό­τε­ρο τη χώρα μας σε επι­κίν­δυ­νους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, να τη μετα­τρέ­πουν σε απέ­ρα­ντη αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κή βάση, να βαδί­ζουν στη ρότα της καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης που έχει αέρα στα πανιά της όλους τους μνη­μο­νια­κούς νόμους που ψήφι­σαν και δια­τη­ρούν από κοι­νού όλοι μαζί.

Εξυ­πη­ρε­τώ­ντας μάλι­στα την επι­δί­ω­ξή τους να εγκλω­βί­σουν τη δυσα­ρέ­σκεια του κόσμου σε πλα­στά διλήμ­μα­τα και δίπο­λα περί “προ­ο­δευ­τι­κού-δημο­κρα­τι­κού” και “φασι­στι­κού-συντη­ρη­τι­κού”.

Το ΚΚΕ έχει κατα­θέ­σει στη βου­λή Ερώ­τη­ση, απαι­τώ­ντας να μην καλεί­ται η Χρυ­σή Αυγή από την κυβέρ­νη­ση και από την τοπι­κή και περι­φε­ρεια­κή διοί­κη­ση σε εορ­τα­σμούς ιστο­ρι­κών επε­τεί­ων, σε εκδη­λώ­σεις των Ενό­πλων Δυνά­με­ων και σε άλλες εκδηλώσεις.

Η 28η Οκτώ­βρη και τα γεγο­νό­τα που ακο­λού­θη­σαν τη δεκα­ε­τία του 1940 απο­τε­λούν πηγή αγω­νι­στι­κής έμπνευ­σης και εξα­γω­γής ιστο­ρι­κών διδαγμάτων.

Ένα από αυτά είναι πως η υπε­ρά­σπι­στη των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των και των συνό­ρων της χώρας δεν μπο­ρεί να είναι απο­κομ­μέ­νη από την πάλη για την ανα­τρο­πή της καπι­τα­λι­στι­κής εξου­σί­ας, που γεν­νά τον πόλε­μο, τις κρί­σεις, τη φτώ­χεια και το τέρας του φασισμού».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο