Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Κοζάνη σε lockdown και ο Μητροπολίτης το… βιολί του: «Ελάτε να κοινωνήσετε από την ίδια λαβίδα»!

Στον δικό του… κόσμο βρί­σκε­ται ο Μητρο­πο­λί­της Σερ­βί­ων-Κοζά­νης Παύ­λος ο οποί­ος, εν μέσω 14ημερου lockdown που έχει επι­βλη­θεί στην περιο­χή της Κοζά­νης, καλεί τους πιστούς να… κοι­νω­νή­σουν από την ίδια λαβίδα!

Σε άλλο ένα σκο­τα­δι­στι­κό παρα­λή­ρη­μα — από αυτά που συνη­θί­ζουν οι μητρο­πο­λί­τες — στον Ι.Ν. Αγί­ας Παρα­σκευ­ής Κοζά­νης, ο Μητρο­πο­λί­της είπε οτι στην Ελλά­δα υπάρ­χουν περισ­σό­τε­ροι πιστοί από όσοι σε άλλες χώρες, για αυτό έχου­με λιγό­τε­ρους θανά­τους από τον κορονοϊό!

Σύμ­φω­να με το kozanimedia.gr, ο Μητρο­πο­λί­της προ­έ­τρε­ψε τους πιστούς να προ­βούν σε προ­σευ­χές και λιτα­νεί­ες εικό­νων για να… αντι­με­τω­πι­στεί ο κορω­νο­ϊ­ός! Ταυ­τό­χρο­να, εξα­πέ­λυ­σε επί­θε­ση σε για­τρούς και επι­στή­μο­νες λέγο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Οι για­τροί πιστεύ­ουν ότι είναι δική τους η γνώ­ση και η σοφία», ενώ έπλε­ξε το εγκώ­μιο της ανεκ­δι­ή­γη­της λοι­μο­ξιω­λό­γου Ελ. Για­μα­ρέ­λου η οποία, σύμ­φω­να με τον Μητρο­πο­λί­τη «έλε­γε την αλή­θεια και κανά­λια και δημο­σιο­γρά­φοι έτρε­ξαν να την πνίξουν».

«Ελά­τε να κοι­νω­νή­σε­τε από την ίδια λαβί­δα, για­τί το πιστεύ­ε­τε ότι εκεί είναι το σώμα και το αίμα του Κυρί­ου», ανέ­φε­ρε ο δεσπό­της, προ­φα­νώς γρά­φο­ντας στα παλαιό­τε­ρα των υπο­δη­μά­των του τον τερά­στιο κίν­δυ­νο στον οποίο βάζει το ποί­μνιό του και συνο­λι­κά το λαό της περιοχής.

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο