Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Κομσομόλσκαγια Πράβντα δημοσιεύει εξαιρετικά βαρύ απολογισμό ρωσικών απωλειών και κατόπιν τον διαγράφει

Η ρωσι­κή εφη­με­ρί­δα «Κομ­σο­μόλ­σκα­για Πράβ­ντα», πλέ­ον ένα κλασ­σι­κό αστι­κό ΜΜΕ, με επι­χει­ρη­μα­τί­ες ιδιο­κτή­τες, δια­πλο­κή με το αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα της Ρωσί­ας και με όλα τα «παρελ­κό­με­να» ενός αστι­κού ΜΜΕ, δημο­σί­ευ­σε στην ηλε­κτρο­νι­κή της έκδο­ση την Κυρια­κή, για μερι­κές ώρες, ιδιαί­τε­ρα βαρύ απο­λο­γι­σμό των απω­λειών του πολέ­μου στην Ουκρα­νία στις τάξεις του ρωσι­κού στρα­τού, προ­τού τον διαγράψει.

Το προ­χθε­σι­νό δημο­σί­ευ­μα της εφη­με­ρί­δας, που επι­κα­λεί­το το υπουρ­γείο Άμυ­νας, ανα­φε­ρό­ταν σε 9.861 νεκρούς Ρώσους στρα­τιω­τι­κούς από την έναρ­ξη του πολέμου.

Πρό­κει­ται για αριθ­μό πολλα­πλά­σιο των 498 πεσό­ντων, του μονα­δι­κού επί­ση­μου απο­λο­γι­σμού που έχει δημο­σιο­ποι­η­θεί μέχρι σήμε­ρα από τη Μόσχα.

Ωστό­σο το επί­μα­χο από­σπα­σμα του κει­μέ­νου της εφη­με­ρί­δας δια­γρά­φτη­κε μερι­κές ώρες αργό­τε­ρα, με την εφη­με­ρί­δα να κάνει λόγο για χακά­ρι­σμα του λογα­ρια­σμού της.

Ο τελευ­ταί­ος επί­ση­μος απο­λο­γι­σμός των νεκρών της Ρωσί­ας ανέ­φε­ρε ότι 498 Ρώσοι σκο­τώ­θη­καν στις μάχες & 1.597 τραυ­μα­τί­στη­καν — AFP via Getty Φωτο

Εάν ο αριθ­μός που δημο­σιεύ­τη­κε είναι ακρι­βής, σημαί­νει ότι οι απώ­λειες του ρωσι­κού στρα­τού στην Ουκρα­νία είναι εξαι­ρε­τι­κά βαριές, ακό­μη περισ­σό­τε­ρο διό­τι τις υπέ­στη μέσα σε χρο­νι­κό διά­στη­μα μικρό­τε­ρο του ενός μήνα.

Αυτή τη στιγ­μή ‑σημείο γρα­φής ασχο­λεί­ται με τους υπάλ­λη­λους των εται­ρειών που φεύ­γουν από τη Ρωσία “θα μεί­νουν στο δρό­μο”; …ανα­ρω­τιέ­ται εκ του πονηρού.

Υπάρ­χουν ήδη πάνω από τρια­κό­σιες — μεγά­λες ξένες εται­ρεί­ες και μάρ­κες που περιο­ρί­ζουν τη δου­λειά τους στη Ρωσία. Αυτή η «μεγά­λη έξο­δος» ξεκί­νη­σε λίγο μετά την έναρ­ξη της “ειδι­κής επι­χεί­ρη­σης στην Ουκρα­νία” (sic!!).

Είναι αλή­θεια πως όχι όλοι έχουν ανα­κοι­νώ­σει ορι­στι­κό και αμε­τά­κλη­το STOP αυτή τη στιγ­μή. Το μεγα­λύ­τε­ρο μέρος των εται­ρειών — από την ΙΚΕΑ μέχρι τη Volkswagen και τη Microsoft — έκλει­σε για λίγο και κρα­τά στά­ση ανα­μο­νής, επίσης…

Εται­ρεί­ες καυ­σί­μων Shell, BP, Equinor, ExxonMobil.
Τρά­πε­ζες Deutsche Bank και Commerzbank.
Κινη­μα­το­γρα­φι­κές εται­ρεί­ες Walt Disney, Warner Bros, Sony Pictures, Universal Pictures.
Συστή­μα­τα πλη­ρω­μών Western Union, American Express, PayPal.
Αλυ­σί­δες γρή­γο­ρου φαγη­τού Dunkin Donuts, Starbucks.
Εται­ρεί­ες πλη­ρο­φο­ρι­κής EPAM Systems, Luxoft DXC Technology.

Αυτές οι εταιρείες απασχολούν ~200.000 υπαλλήλους. Αν μείνουν όλοι άνεργοι, θα είναι σοβαρό πλήγμα ‑για το ταμείο της χώρας

σσ. Και εις άλλα με υγεία

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο