Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Κούβα διεξάγει μελέτη για τη συμπεριφορά του Covid-19

Τα τελευ­ταία στοιχεία

  • 217 ασθε­νείς βρί­σκο­νται σε νοσοκομεία,
  • 11 υπό επιτήρηση,
  • 98 με υπο­ψία μόλυν­σης και
  • 108 επι­βε­βαιω­μέ­νες ενερ­γές περιπτώσεις.

Ο Εθνι­κός Διευ­θυ­ντής Επι­δη­μιο­λο­γί­ας του Υπουρ­γεί­ου Δημό­σιας Υγεί­ας της Κού­βας, Δρ. Francisco Durán, δήλω­σε χτες Τρί­τη ότι στην Κού­βα διε­ξά­γε­ται μελέ­τη για άτο­μα που έχουν νοσή­σει στη χώρα για να εξα­χθούν ακρι­βείς πλη­ρο­φο­ρί­ες σχε­τι­κά με τη συμπε­ρι­φο­ρά του ιού.

Τον Μάιο, ήδη πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε μια πλή­ρης μελέ­τη στα­τι­στι­κών δεδο­μέ­νων, η οποία πήρε υπό­ψη, μετα­ξύ άλλων παρα­γό­ντων που εξε­τά­στη­καν, τη συμπε­ρι­φο­ρά της ομά­δας αίμα­τος που σχε­τί­ζε­ται με τον Covid-19, με βάση data που έδει­ξαν ότι τα άτο­μα στην ομά­δα Α ήταν τα πιο επιρ­ρε­πή στον κοροναϊό.

Στο κλεί­σι­μο της Δευ­τέ­ρας, η Κού­βα έχει 3 νέες περι­πτώ­σεις Covid-19, σε σωρευ­τι­κά 2.318 θετι­κά άτο­μα, ενώ κατα­γρά­φη­καν 10 ιατρι­κές απορ­ρί­ψεις και κανέ­νας νεκρός.MINSAPCuba-23 Ιουν 2020

info red

Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Κούβας @MINSAPCuba

MINSAPCuba statistica

Ο Δρ Durán πρό­σθε­σε ότι το φαι­νό­με­νο της σκό­νης Σαχά­ρας, το οποίο επη­ρε­ά­ζει ήδη τις Μικρές Αντίλ­λες, το Που­έρ­το Ρίκο και τη Δομι­νι­κα­νή Δημο­κρα­τία, θα δημιουρ­γή­σει πιθα­νά δια­κρι­τι­κές καταρ­ροϊ­κές εκδη­λώ­σεις με συμ­πτώ­μα­τα όπως κοκ­κί­νι­σμα στα μάτια, βήχα, φαγού­ρα στο λαι­μό, και γι αυτό συνι­στά­ται η χρή­ση του nasobuco (ΣΣ |> της ειδι­κής μάσκας, που χρη­σι­μο­ποιεί­ται στο νησί) για να απο­φευ­χθεί η έκθε­ση σε αυτά τα σωματίδια.

Σ’ ότι αφο­ρά τις φάσεις ανά­καμ­ψης, είπε ότι η δια­δι­κα­σία εξαρ­τά­ται από την ανά­λυ­ση που διε­νερ­γεί­ται από τις αρχές της χώρας και αντι­στοι­χεί σε πέντε ιατρι­κά κρι­τή­ρια που καθο­ρί­ζο­νται από το Υπουρ­γείο Δημό­σιας Υγείας.

ℹ️  Δεί­τε επί­σης |> Η Κού­βα χρη­σι­μο­ποιεί δεξα­με­θα­ζό­νη για τη θερα­πεία του Covid-19

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο