Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Κούβα εκφράζει αλληλεγγύη στους λαούς Τουρκίας-Συρίας μετά τον ισχυρό σεισμό, μέσω του επικεφαλής του κράτους και του Κόμματος Díaz-Canel

Ο πρώ­τος γραμ­μα­τέ­ας της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του Κόμ­μα­τος και Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας, Miguel Díaz-Canel Bermúdez, μέσω Twitter έστει­λε συλ­λυ­πη­τή­ρια και την αλλη­λεγ­γύη της Κού­βας στους λαούς της Τουρ­κί­ας και της Συρί­ας, μετά από σει­σμό που προ­κά­λε­σε χιλιά­δες θύμα­τα και αμέ­τρη­τες υλι­κές ζημιές με κατα­στρο­φή υπο­δο­μών και στα δύο έθνη

«Η αλλη­λεγ­γύη της Κού­βας και τα θερ­μά μας συλ­λυ­πη­τή­ρια στον τουρ­κι­κό λαό για τις ανθρώ­πι­νες απώ­λειες, τους τραυ­μα­τι­σμούς και τις υλι­κές ζημιές που προ­κλή­θη­καν από τον ισχυ­ρό σει­σμό, καθώς και την προ­θυ­μία μας να συνερ­γα­στού­με για τη φρο­ντί­δα των θυμά­των» έγρα­ψε ο αρχη­γός του κράτους.

Σε άλλο tweet, πρό­σθε­σε: «Ομοί­ως, δεδο­μέ­νων των τρα­γι­κών θανά­των και των ζημιών που προ­κλή­θη­καν από τον σει­σμό στο Gaziantep, εκφρά­ζω τα συλ­λυ­πη­τή­ριά μου στον λαό και την κυβέρ­νη­ση της Συρί­ας, καθώς και την αλλη­λεγ­γύη και την προ­θυ­μία μας να συνερ­γα­στού­με για τη φρο­ντί­δα των πληγέντων».

Την οδύ­νη του εξέ­φρα­σε και το μέλος του Πολι­τι­κού Γρα­φεί­ου του Κόμ­μα­τος και πρό­ε­δρος της Εθνο­συ­νέ­λευ­σης της Λαϊ­κής Εξου­σί­ας, Esteban Lazo Hernández. «Από την Κού­βα όλη η αλλη­λεγ­γύη μας στα κοι­νο­βού­λια και τους λαούς της Τουρ­κί­ας και της Συρί­ας, μπρο­στά στον κατα­στρο­φι­κό σει­σμό. Θερ­μά συλ­λυ­πη­τή­ρια στις οικο­γέ­νειες και τους φίλους των θυμά­των», ανέ­φε­ρε.

Το ισχυ­ρό τελ­λου­ρι­κό κίνη­μα, με εγγε­γραμ­μέ­νο μέγε­θος 7,8 βαθ­μών Ρίχτερ, δημιουρ­γή­θη­κε στο τουρ­κι­κό έδα­φος και ακο­λού­θη­σαν αρκε­τοί ισχυ­ροί μετα­σει­σμοί, με κατα­στρο­φι­κές επι­πτώ­σεις στη Συρία και σε άλλες γει­το­νι­κές χώρες, ενώ στη Συρία, το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων SANA ανα­κοί­νω­σε ότι ο αριθ­μός των νεκρών και των τραυ­μα­τιών είναι μεγά­λος, καθώς και υλι­κές κατα­στρο­φές στις επαρ­χί­ες Χαλε­πί­ου, Λατά­κια, Χάμα και Ταρτούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο