Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η κυβέρνηση έπνιξε με χημικά τη διαδήλωση των μαθητών

Οι μαθητές δεν το βάζουν κάτω!

Με την άγρια επί­θε­ση των ΜΑΤ με χημι­κά στη συγκέ­ντρω­ση των μαθη­τών και με την άρνη­ση της ηγε­σί­ας του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας να συνα­ντη­θεί με εκπρο­σώ­πους μαθη­τών, εκπαι­δευ­τι­κών και γονιών, η κυβέρ­νη­ση δεί­χνει πώς εννο­εί τον «διά­λο­γο» που ζητούσε.
Η απο­φα­σι­στι­κή στά­ση των μαθη­τών, η πολύ μεγά­λη μαζι­κό­τη­τα και της σημε­ρι­νής τους κινη­το­ποί­η­σης επι­βε­βαιώ­νει ότι οι μαθη­τές δεν το βάζουν κάτω.
Η κυβέρ­νη­ση και τα επι­τε­λεία της να είναι σίγου­ροι ότι θα πάρουν απά­ντη­ση, δε θα συνε­χί­σουν να απο­φεύ­γουν να δώσουν απα­ντή­σεις στα δίκαια αιτή­μα­τα των μαθητών.

Από νωρίς μαθη­τές από όλη την Αθή­να συγκε­ντρώ­θη­καν στον σταθ­μό «Νερα­τζιώ­τισ­σα» και με τα πανό των σχο­λεί­ων και των Συντο­νι­στι­κών πορεύ­τη­καν στο υπουρ­γείο. «Έχου­με δίκιο! Οι μαθη­τές παλεύ­ου­με για ασφα­λή σχο­λεία και σεις μας εκβιά­ζε­ται με τηλε­α­που­σία», έγρα­φε το πανό της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής Μαθη­τών Αθή­νας, ενώ το σύν­θη­μα «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προ­στα­σία, δώστε λεφτά για την Παι­δεία» κυριαρ­χού­σε.
Στο πλευ­ρό τους οι μαθη­τές είχαν τους γονείς τους και τους καθη­γη­τές τους, που πραγ­μα­το­ποί­η­σαν στά­ση εργα­σί­ας.

Η συγκέ­ντρω­ση έξω από το υπουρ­γείο πριν την επί­θε­ση των ΜΑΤ

Η πρό­θε­ση της ηγε­σί­ας του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας να μην ακού­σει τα αιτή­μα­τα των μαθη­τών ήταν ξεκά­θα­ρη από την πρώ­τη στιγ­μή καθώς το υπουρ­γείο ήταν ζωσμέ­νο με ΜΑΤ, τα οποία, αξιο­ποιώ­ντας τη δρά­ση μεμο­νω­μέ­νων ομά­δων που δεν είχαν σχέ­ση με τους μαθη­τές, επι­τέ­θη­καν στη συγκέ­ντρω­ση με χημι­κά απω­θώ­ντας τους από την είσοδο.

Παρ’ όλα αυτά οι μαθη­τές συγκρο­τη­μέ­να στα μπλοκ τους απο­μα­κρύν­θη­καν από το υπουρ­γείο, φωνά­ζο­ντας συν­θή­μα­τα και ζητώ­ντας να συνα­ντή­σουν την ηγε­σία του υπουργείου.
Παρ’ όλα αυτά όμως η δρά­ση των προ­βο­κα­τό­ρων και των ΜΑΤ συνε­χί­στη­κε με απο­τέ­λε­σμα να μην είναι δυνα­τή η συνέ­χι­ση της κινητοποίησης.

Οι μαθητές θα απαντήσουν στην άρνηση του υπουργείου να τους συναντήσει, στις προβοκάτσιες και στην επίθεση των ΜΑΤ, με νέα, άμεση κινητοποίηση.

mathites kinitopoiisi Η κυβέρνηση έπνιξε με χημικά τη διαδήλωση 6

mathites kinitopoiisi Η κυβέρνηση έπνιξε με χημικά τη διαδήλωση 5mathites kinitopoiisi Η κυβέρνηση έπνιξε με χημικά τη διαδήλωση 4

mathites kinitopoiisi Η κυβέρνηση έπνιξε με χημικά τη διαδήλωση 2

mathites kinitopoiisi Η κυβέρνηση έπνιξε με χημικά τη διαδήλωση 1

mathites kinitopoiisi Η κυβέρνηση έπνιξε με χημικά τη διαδήλωση 3

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο