Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η κυβέρνηση βάφτισε τη φασιστοσύναξη «εκδήλωση διαμαρτυρίας» και κάλυψε και το Μπόγδανο

«Ένας βου­λευ­τής μπο­ρεί να συμ­με­τέ­χει σε μια εκδή­λω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας αν το επι­θυ­μεί» απά­ντη­σε ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος, κατά τη σημε­ρι­νή ενη­μέ­ρω­ση των πολι­τι­κών συντα­κτών, κλη­θείς να σχο­λιά­σει την παρου­σία του βου­λευ­τή της ΝΔ Κων­στα­ντί­νου Μπο­γδά­νου σε συγκέ­ντρω­ση ακρο­δε­ξιών για το μετα­να­στευ­τι­κό στην πλα­τεία Βικτω­ρί­ας, όπου παρί­στα­το και ο υπό­δι­κος χρυ­σαυ­γί­της Η. Κασι­διά­ρης. Δίνο­ντας έτσι κάλυ­ψη στον γνω­στό για τα ρατσι­στι­κά και ακρο­δε­ξιά εμέ­σμα­τα βου­λευ­τή της ΝΔ Κ. Μπό­γδα­νου και, ταυ­τό­χρο­να, ρίχνει νερό στο μύλο του ρατσι­σμού αφτί­ζο­ντας τη φασι­στι­σύ­να­ξη «εκδή­λω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας». Μια «εκδή­λω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας» που δε δια­φέ­ρει σε τίπο­τα με αυτές που γίνο­νταν παλαιό­τε­ρα στον Άγιο Παντε­λε­ή­μο­να, όπου εκκο­λά­φθη­καν τα φίδια της Χρυ­σής Αυγής,

Συγκε­κρι­μέ­να, κατά την ενη­μέ­ρω­ση των πολι­τι­κών συντα­κτών, ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Στ. Πέτσας ρωτή­θη­κε εάν απο­δο­κι­μά­ζει η κυβέρ­νη­ση την παρου­σία του βου­λευ­τή της ΝΔ Κ. Μπο­γδά­νου σε αντι­με­τα­να­στευ­τι­κή συγκέ­ντρω­ση μαζί με τον ναζι­στή Ηλ. Κασι­διά­ρη και απά­ντη­σε ως εξής: «Δεν το βλέ­που­με έτσι, βλέ­που­με δύο εκδη­λώ­σεις. Ποια ήταν η αντι­δια­δή­λω­ση, το αφή­νω σε εσάς να το κρίνετε».

Από εκεί και πέρα δια­κή­ρυ­ξε ότι «ένας βου­λευ­τής μπο­ρεί να συμ­με­τέ­χει σε μια εκδή­λω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας, αν το επιθυμεί»!!!

Υπεν­θυ­μί­ζου­με πως χθες στην πλα­τεία Βικτω­ρί­ας διορ­γα­νώ­θη­κε ξενο­φο­βι­κή συγκέ­ντρω­ση με τον μαν­δύα των γνω­στών ακρο­δε­ξιών «επι­τρο­πών κατοί­κων». Σε αυτήν, έδω­σαν το «παρών» τόσο ο Ηλ. Κασι­διά­ρης όσο και ο Κ. Μπογδάνος.

Κοντά στο ίδιο σημείο διορ­γα­νώ­θη­κε αντι­ρα­τσι­στι­κή συγκέ­ντρω­ση, η οποία ‑όπως καταγ­γέλ­λουν οι διορ­γα­νω­τές- χτυ­πή­θη­κε από την Αστυ­νο­μία και έγι­ναν συλ­λή­ψεις στο ύψος της ΑΣΟΕΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο