Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Κύπρος αποχαιρετά το Δημήτρη Χριστόφια — Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του τέως Προέδρου

Με δάκρυα στα μάτια, άνθρω­ποι δια­φό­ρων ηλι­κιών, απο­χαι­ρε­τoύν τον τέως Πρό­ε­δρο της Κυπρια­κής Δημο­κρα­τί­ας Δημή­τρη Χριστόφια.

Με χει­ρο­κρο­τή­μα­τα υπο­δέ­χτη­κε τη σορό του Δημή­τρη Χρι­στό­φια ο κόσμος που συγκε­ντρώ­θη­κε από νωρίς το πρωί της Τρί­της στο οίκη­μα της ΠΕΟ για το ύστα­το χαί­ρε στον τέως Πρό­ε­δρο της Δημο­κρα­τί­ας και τέως ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Τη σορό του Δημή­τρη Χρι­στό­φια, που εκτί­θε­ται για λαϊ­κό προ­σκύ­νη­μα μέχρι και τις 3.00μμ, συνό­δευ­σε η οικο­γέ­νεια του εκλι­πό­ντος και παρέ­λα­βε λίγο μετά τις 8.30πμ στο οίκη­μα της ΠΕΟ η Κεντρι­κή Γραμ­μα­τεία του ΑΚΕΛ, με επι­κε­φα­λής τον ΓΓ του κόμ­μα­τος Άντρο Κυπριανού.

Κόσμος είχε μαζευ­τεί στο οίκη­μα της ΠΕΟ ανα­μέ­νο­ντας τη σορό και κατά την άφι­ξή της ξέσπα­σε σε χει­ρο­κρο­τή­μα­τα, ενώ στε­λέ­χη του ΑΚΕΛ αλλά και απλοί πολί­τες, καθώς και Τουρ­κο­κύ­πριοι συνε­χί­ζουν να φτά­νουν στο οίκη­μα της ΠΕΟ για το ύστα­τα χαί­ρε. Τα συλ­λυ­πη­τή­ρια δέχε­ται ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Γύρω από τη σορό του Δημή­τρη Χρι­στό­φια έχει τοπο­θε­τη­θεί τιμη­τι­κή φρου­ρά από στε­λέ­χη του ΑΚΕΛ, η οποία εναλ­λάσ­σε­ται ανά τακτά χρο­νι­κά δια­στή­μα­τα. Επά­νω στο φέρε­τρο, που είναι καλυμ­μέ­νο με τη σημαία της Κύπρου και του ΑΚΕΛ, έχουν τοπο­θε­τη­θεί μετάλ­λια και τιμη­τι­κές δια­κρί­σεις που είχε λάβει ο ηγέ­της της Αρι­στε­ράς, πρώ­ην Πρό­ε­δρος της Βου­λής και τέως Πρό­ε­δρος της Δημοκρατίας.

Στον χώρο του οική­μα­τος έχουν τοπο­θε­τη­θεί ελιές, οι οποί­ες συμ­βο­λί­ζουν την Κύπρο και την ειρήνη.

Αντι­προ­σω­πεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επι­κε­φα­λής τον ΓΓ της ΚΕ Κόμ­μα­τος, Δημή­τρη Κου­τσού­μπα, θα μετα­βεί στην Κύπρο για να παρα­στεί στην κηδεία. Στην αντι­προ­σω­πεία της ΚΕ θα πάρουν ακό­μα μέρος και ο Γιώρ­γος Μαρί­νος, μέλος του ΠΓ και υπεύ­θυ­νος Διε­θνών Σχέ­σε­ων, και ο Νίκος Αμπα­τιέ­λος, Γραμ­μα­τέ­ας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας της ΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο