Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η νέα φίλη του Τσίπρα και οι παλιές πρακτικές

Σχό­λιο Ηρα­κλής Κακα­βά­νης //

Στην Ελλά­δα έχου­με αδέ­σπο­τα ζώα,  αδέ­σπο­τους ζωό­φι­λους που «προ­μη­θεύ­ο­νται» μια γάτα ή σκύ­λο προ­κει­μέ­νου να δια­σφα­λί­σουν ένα ακό­μη «παρά­ση­μο» της κοι­νω­νι­κής τους προ­βο­λής ή και απο­δο­χή, έχου­με και αδέ­σπο­τους ζωό­φι­λους πολι­τι­κούς, που με περισ­σή ευκο­λία ανταλ­λάσ­σουν χει­ρα­ψία με πολί­τες, χαϊ­δεύ­ουν χαρι­τω­μέ­να ζώα στο δρό­μο ή φωτο­γρα­φί­ζο­νται και ποστά­ρουν φωτο­γρα­φί­ες με ανθρώ­πους και ζώα (Με την εκλο­γή τους ΜΑΤ και χημι­κά κρα­τά­νε το πόπο­λο μακριά, και ο ένας αντι­λαϊ­κό νόμος δια­δέ­χε­ται τον άλλο).

Προς άγραν ψήφων (και καθ’ υπό­δει­ξιν δια­φη­μι­στών; — επει­δή τίπο­τα δε γίνε­ται τυχαία την προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο, και οι φιλό­ζω­οι πολ­λοί) ο πρω­θυ­πουρ­γός ποστά­ρει στο instagram το Poodle red («Η νέα μου φίλη», όπως διευ­κρι­νί­ζει), το οποίο του το χάρι­σαν (;) ή το αγόρασε (;).

Δεί­τε αυτή τη δημο­σί­ευ­ση στο Instagram.

Η νέα μου φίλη 🐶

Η δημο­σί­ευ­ση κοι­νο­ποι­ή­θη­κε από το χρή­στη Alexis Tsipras, Αλέ­ξης Τσί­πρας (@alexistsipras) στις

Το κου­τά­βι, σε ένα τρυ­φε­ρό στιγ­μιό­τυ­πο και μια φιλο­ζω­ι­κή ατά­κα του Αλέ­ξη Τσί­πρα γα να σβή­σει από τη μνή­μη των φιλόζωων:

  1. Το φοροει­σπρα­κτι­κό νόμο Τσι­ρώ­νη τον οποίο μετά τις αντι­δρά­σεις που προ­κλή­θη­καν ανα­γκά­στη­κε να αποσύρει.
  2. Την άρνη­ση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφί­σει το άρθρο στο Σύνταγ­μα για την προ­στα­σία των ζώων (μόνο το ΚΚΕ το ψήφισε)
  3. Το «θάψι­μο» των θέσε­ων του ΣΥΡΙΖΑ (προ 2015) για τα δικαιώ­μα­τα των ζώων, θέσεις που του έδω­σαν ακρο­α­τή­ριο και ψήφους από ανθρώ­πους με ευαι­σθη­σία και ανη­συ­χία στο θέμα των δικαιω­μά­των των ζώων.

Μέγα ζήτη­μα για τους ανθρώ­πους που ασχο­λού­νται με τα αδέ­σπο­τα ζώα, αν (το πιθα­νό­τε­ρο) ο πρω­θυ­πουρ­γός αγό­ρα­σε το Poodle red (κοστί­ζει 500–700 ευρώ), μια πρά­ξη που ενι­σχύ­ει όλα τα παρά­νο­μα εκτρο­φεία της χώρας που ανα­πα­ρά­γουν σε άθλιες συν­θή­κες ρατσά­τα ζώα μέχρι να πεθά­νουν από τις γέννες.

Σε μια χώρα που έχει (με πολύ συντη­ρη­τι­κούς υπο­λο­γι­σμούς) 3.000.000 αδέ­σπο­τα ζώα, η αγο­ρά ζώων είναι μια πρά­ξη εχθρι­κή προς τα ίδια τα ζώα και επί­δει­ξη αδια­φο­ρί­ας στις θέσεις του φιλο­ζω­ι­κού κινήματος.

Όμως δε μας προ­κα­λεί καμία εντύ­πω­ση. Ο πρω­θυ­πουρ­γός ούτε φιλό­ζω­ος είναι ούτε φιλάν­θρω­πος. Με τόσους νόμου που ψήφι­σε, δια­μόρ­φω­σε συν­θή­κες σκλη­ρής, απάν­θρω­πης ζωή για τη συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία του λαού. 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο