Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Ντ. Μπακογιάννη κατά Κυρανάκη-Πλεύρη: «Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο»

Αιχ­μές κατά των βου­λευ­τών της ΝΔ, Κων­στα­ντί­νο Κυρα­νά­κη και Θάνο Πλεύ­ρη για τις δηλώ­σεις τους σχε­τι­κά με το «ρατσι­στι­κό μπάρ­μπε­κιου» που διορ­γα­νώ­νε­ται από ομά­δα ακρο­δε­ξιών στα Δια­βα­τά, δίπλα σε προ­σφυ­γι­κές δομές, άφη­σε η Ντό­ρα Μπακογιάννη.

Σε δηλώ­σεις της στον ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό Alpha, η βου­λευ­τής της ΝΔ σχο­λιά­ζο­ντας το θέμα που έχει λάβει πολι­τι­κές δια­στά­σεις, έκα­νε λόγο για πρά­ξη μιας «ανύ­παρ­κτης οργά­νω­σης που επι­ζη­τά πέντε λεπτά δημοσιότητας».

«Η ανθρω­πιά, η λεβε­ντιά, η αλλη­λεγ­γύη και ο σεβα­σμός στον αδύ­να­μο δεν νομο­θε­τού­νται. Δεν υπάρ­χει νόμος που να σε κάνει άνθρω­πο. Αυτό το μαθαί­νεις ή στα πρώ­τα έξι χρό­νια της ζωής του ή δεν το μαθαί­νεις ποτέ. Με ενό­χλη­σε αυτό το θέμα, όχι για­τί υπάρ­χει περί­πτω­ση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώ­με χοι­ρι­νό ή δεν θα πίνου­με αλκο­όλ, αλλά επει­δή προ­κα­λείς τον εξα­θλιω­μέ­νο άνθρω­πο και τον πατάς στο θρη­σκευ­τι­κό του συναί­σθη­μα. Αυτό δεν υπάρ­χουν λόγια να το περι­γρά­ψεις», σχο­λί­α­σε η Ντό­ρα Μπακογιάννη.

«Έγι­νε μια κομ­μα­τι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση. Εγώ λέω ότι κάποιοι δικοί μας νέοι βου­λευ­τές, πιστεύω ότι δεν κατά­λα­βαν για τι μιλού­σαν. Ο κ. Γιαν­νού­λης το έφε­ρε στη Βου­λή με άκομ­ψο τρό­πο, οπό­τε παρε­ξη­γή­θη­κε αυτό που είπε και βγή­καν οι βου­λευ­τές να αντι­κρού­σουν κομ­μα­τι­κά. Δεν υπάρ­χει βου­λευ­τής της ΝΔ με αρχη­γό τον Κυριά­κο Μητσο­τά­κη που θα υπο­στη­ρί­ξει την έλλει­ψη ανθρω­πιάς» είπε ανα­φε­ρό­με­νη στους Κυρα­νά­κη και Πλεύρη.

Αφορ­μή των παρα­πά­νω δηλώ­σε­ων ήταν η αντι­πα­ρά­θε­ση σε υψη­λούς τόνους που είχαν την Τρί­τη στη Βου­λή ο βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ Χρή­στος Γιαν­νού­λης με τον βου­λευ­τή της Νέας Δημο­κρα­τί­ας Κώστα Κυρα­νά­κη. Το βρά­δυ της ίδιας ημέ­ρας, ο βου­λευ­τής της ΝΔ δημο­σί­ευ­σε στο λογα­ρια­σμό του στο Facebook φωτο­γρα­φία όπου εμφα­νί­ζε­ται σε χώρο εστί­α­σης, με τη λεζά­ντα «για μπυ­ρα και χοι­ρι­νό σου­βλά­κι με καλούς φίλους».

kyranakis giannoulis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο