Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την αήθη επίθεση δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ σε βάρος της προέδρου της ΕΝΙΘ

«Δεν θα τα κατα­φέ­ρουν να μας φιμώ­σουν. Η φωνή κάτω από τις μάσκες ακού­γε­ται κάθε μέρα πιο δυνα­τά, πιο απο­φα­σι­στι­κά, πιο απαι­τη­τι­κά!», τονί­ζει σε ανα­κοί­νω­σή της η Εκτε­λε­στι­κή Γραμ­μα­τεία της Ομο­σπον­δί­ας Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Ελλά­δας (ΟΕΝΓΕ), «καταγ­γέλ­λο­ντας την αήθη επί­θε­ση δημο­σιο­γρά­φων της πρω­ι­νής εκπο­μπής “Ενη­μέ­ρω­ση” στον τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό “ΣΚΑΪ”, στις 12 Νοέμ­βρη, σε βάρος της προ­έ­δρου της Ένω­σης Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Θεσσαλονίκης».

Είχαν μάλι­στα το «θρά­σος», σημειώ­νει η ΟΕΝΓΕ, «να την απο­κα­λέ­σουν ψεύ­τρα, όταν η συνά­δελ­φος κατήγ­γει­λε ότι η κυβέρ­νη­ση όλο αυτό το διά­στη­μα δεν έχει κάνει τις ανα­γκαί­ες προ­σλή­ψεις ιατρι­κού προ­σω­πι­κού για να στε­λε­χω­θεί το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας. Δεν ξέρουν οι νοσο­κο­μεια­κοί για­τροί που εφη­με­ρεύ­ουν μέρα παρά μέρα για να σώσουν ανθρώ­πι­νες ζωές και μάλι­στα χωρίς τα ανα­γκαία μέσα και τις κατάλ­λη­λες υπο­δο­μές, με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης και ξέρουν τα φιλο­κυ­βερ­νη­τι­κά παπα­γα­λά­κια που κάνουν υπε­ρω­ρί­ες στα απο­στει­ρω­μέ­να γυά­λι­να κλου­βιά τους και εξα­πο­λύ­ουν στα­γο­νί­δια λάσπης και ύβρε­ων σε βάρος όποιου απο­κα­λύ­πτει την αλή­θεια και διεκδικεί».

Περι­μέ­νου­με, επι­ση­μαί­νει η ΟΕΝΓΕ, «να ζητή­σουν δημό­σια συγ­γνώ­μη από τη συνά­δελ­φο, η οποία αν και ανή­κει στις ευπα­θείς ομά­δες, εφη­με­ρεύ­ει νυχθη­με­ρόν στο πλευ­ρό των ασθε­νών και των συνα­δέλ­φων της».

Μάταια, υπο­γραμ­μί­ζει, «προ­σπα­θούν να κρύ­ψουν ότι ο πραγ­μα­τι­κός λόγος αυτής της σχε­δια­σμέ­νης και στο­χευ­μέ­νης επί­θε­σης είναι ότι οι νοσο­κο­μεια­κοί για­τροί της Θεσ­σα­λο­νί­κης και το συλ­λο­γι­κό τους όργα­νο, τεκ­μη­ριω­μέ­να, με συγκε­κρι­μέ­να στοι­χεία, καταρ­ρί­πτουν τα κυβερ­νη­τι­κά fake news για την κατά­στα­ση στα νοσο­κο­μεία και τα ΚΥ της Θεσσαλονίκης.

Μάταια πασχί­ζουν να συγκα­λύ­ψουν τις τρα­γι­κές ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης για την εκρη­κτι­κή κατά­στα­ση που δια­μορ­φώ­νε­ται στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, για την οποία οι νοσο­κο­μεια­κοί για­τροί προει­δο­ποιού­σαν εδώ και 20 ημέρες».

Μάλι­στα, ανα­φέ­ρει η ΟΕΝΓΕ, «μετά την επί­θε­ση σε βάρος της συνα­δέλ­φου, όπως έγι­νε γνω­στό, με εντο­λή του προϊ­στα­μέ­νου της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Θεσ­σα­λο­νί­κης, η εισαγ­γε­λέ­ας ποι­νι­κής δίω­ξης παρήγ­γει­λε από την Ασφά­λεια Θεσ­σα­λο­νί­κης τη διε­νέρ­γεια επεί­γου­σας προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης για να δια­πι­στω­θεί εάν στοι­χειο­θε­τεί­ται το αδί­κη­μα της διέ­γερ­σης σε ανυ­πα­κοή, επει­δή η Ένω­ση Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Θεσ­σα­λο­νί­κης καλεί, όπως άλλω­στε και άλλες Ενώ­σεις Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών, Σωμα­τεία Εργα­ζο­μέ­νων, Ομο­σπον­δί­ες, ανά­με­σά τους και η ΟΕΝΓΕ, σε συμ­με­το­χή στις εκδη­λώ­σεις για το φετι­νό εορ­τα­σμό της ηρω­ι­κής εξέ­γερ­σης του Πολυ­τε­χνεί­ου, οι οποί­ες θα γίνουν τηρώ­ντας όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα υγειο­νο­μι­κής ασφάλειας».

Οι νοσο­κο­μεια­κοί για­τροί, κατα­λή­γει η ΟΕΝΓΕ, «οι υγειο­νο­μι­κοί του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας ταυ­τό­χρο­να με τη μάχη που δίνου­με στο πλευ­ρό των ασθε­νών θα συνε­χί­σου­με να απο­κα­λύ­πτου­με την αλή­θεια και να διεκ­δι­κού­με μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας και της ζωής του λαού μας, με ΟΠΟΙΟΝ τρό­πο απαιτείται.

Δεν θα τα κατα­φέ­ρουν να μας φιμώ­σουν. Η φωνή κάτω από τις μάσκες ακού­γε­ται κάθε μέρα πιο δυνα­τά, πιο απο­φα­σι­στι­κά, πιο απαιτητικά!».

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο