Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Ουκρανία διέκοψε τις εξαγωγές φυσικού αερίου από το έδαφός της

Η Ουκρα­νία διέ­κο­ψε προ­σω­ρι­νά τις εξα­γω­γές φυσι­κού αερί­ου από το έδα­φός της, δήλω­σε την Πέμ­πτη η «Ukrtransgas», ο δια­χει­ρι­στής των υπό­γειων εγκα­τα­στά­σε­ων απο­θή­κευ­σης αερί­ου της χώρας, σε μία εξέ­λι­ξη που ανα­μέ­νε­ται εκτι­νά­ξει ακό­μη περισ­σό­τε­ρο τις τιμές, που σήμε­ρα κατέ­γρα­ψαν νέο ιστο­ρι­κό υψηλό.

«Το ουκρα­νι­κό υπουρ­γείο Ενέρ­γειας έχει απα­γο­ρεύ­σει στους παρά­γο­ντες της αγο­ράς να εξά­γουν φυσι­κό αέριο από το τελω­νεια­κό έδα­φος του κρά­τους μας. Αυτό ισχύ­ει και για το αέριο που απο­θη­κεύ­ε­ται σε υπό­γειες εγκα­τα­στά­σεις απο­θή­κευ­σης αερί­ου της Ουκρα­νί­ας με όρους “τελω­νεια­κής απο­θή­κης”», ανα­φέ­ρει στον ιστο­τό­πο της η εται­ρεία. «Ο περιο­ρι­σμός επι­βλή­θη­κε σύμ­φω­να με την εντο­λή υπ’ αριθ­μόν 99 του υπουρ­γεί­ου Ενέρ­γειας της Ουκρα­νί­ας με ημε­ρο­μη­νία 3 Μαρ­τί­ου 2022», προσθέτει.

Η «Ukrtransgas» ανέ­στει­λε επί­σης τη δημο­σί­ευ­ση ενη­με­ρώ­σε­ων σχε­τι­κά με τη λει­τουρ­γία των υπό­γειων εγκα­τα­στά­σε­ων απο­θή­κευ­σης φυσι­κού αερί­ου στην επί­ση­μη ιστο­σε­λί­δα της. Η πλή­ρης δημο­σί­ευ­ση όλων των πλη­ρο­φο­ριών σχε­τι­κά με τις λει­τουρ­γί­ες των υπό­γειων εγκα­τα­στά­σε­ων απο­θή­κευ­σης φυσι­κού αερί­ου θα συνε­χι­στεί μετά την ολο­κλή­ρω­ση των στρα­τιω­τι­κών ενερ­γειών στο ουκρα­νι­κό έδα­φος, σύμ­φω­να με δημο­σί­ευ­μα του ρωσι­κού πρα­κτο­ρεί­ου «Interfax».

Πηγή: 902.ge / «Interfax», utg.ua

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο