Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η παλαιστινιακή σημαία στο Δημαρχείο Καισαριανής σε ένδειξη αλληλεγγύης

Και ενώ καθη­με­ρι­νά συνε­χί­ζο­νται οι δολο­φο­νί­ες Παλαι­στι­νί­ων από το κρά­τος τρο­μο­κρά­τη Ισρα­ήλ, δε λεί­πουν οι πρά­ξεις αλλη­λεγ­γύ­ης στον παλαι­στι­νια­κό λαό.

Την παλαι­στι­νια­κή σημαία, δίπλα από την ελλη­νι­κή, ύψω­σε στο Δημαρ­χείο ο Δήμος Και­σα­ρια­νής, σε μια συμ­βο­λι­κή κίνη­ση αλλη­λεγ­γύ­ης στον αγώ­να του Παλαι­στι­νια­κού λαού.

Σε ανα­κοί­νω­ση, η δημο­τι­κή αρχή τονί­ζει πως «με αφορ­μή την επέ­τειο της κατα­στρο­φής το 1948, της “Νάκ­μπα”, εκφρά­ζου­με με αυτόν τον τρό­πο την αλλη­λεγ­γύη μας στον Παλαι­στι­νια­κό λαό που εδώ και δεκα­ε­τί­ες διεκ­δι­κεί το δικό του ελεύ­θε­ρο κρά­τος, απαι­τώ­ντας τον τερ­μα­τι­σμό της ισραη­λι­νής κατο­χής και την ίδρυ­ση παλαι­στι­νια­κού κράτους.

Ιδιαί­τε­ρα μετά από το νέο απο­τρό­παιο έγκλη­μα του κρά­τους-δολο­φό­νου του Ισρα­ήλ με θύμα­τα δεκά­δες νεκρούς και χιλιά­δες τραυ­μα­τί­ες, ο ελλη­νι­κός λαός χρειά­ζε­ται να δυνα­μώ­σει την πάλη και την αλλη­λεγ­γύη του στον Παλαι­στι­νια­κό λαό. Τερά­στιες ευθύ­νες φέρει η κυβέρ­νη­ση, που από τη μια μεριά με περίσ­σεια υπο­κρι­σία εκφρά­ζει τον “απο­τρο­πια­σμό” της και από την άλλη συνερ­γά­ζε­ται πολι­τι­κά, οικο­νο­μι­κά και στρα­τιω­τι­κά με κοι­νές ασκή­σεις, όλο και πιο στε­νά, με το κρά­τος-δολο­φό­νο του Ισρα­ήλ, ενώ δεν στα­μα­τά στιγ­μή να αθω­ώ­νει τον αμε­ρι­κα­νι­κό ιμπεριαλισμό.

Απαι­τού­με εδώ και τώρα να εφαρ­μο­στεί η από­φα­ση της Βου­λής του Δεκέμ­βρη 2015, την οποία αρνεί­ται να εφαρ­μό­σει η κυβέρ­νη­ση και να ανα­γνω­ρί­σει άμε­σα το παλαι­στι­νια­κό κρά­τος. Καμία εμπλο­κή της Ελλά­δας στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια ενα­ντί­ον των λαών.

Αυτός που θα νική­σει είναι ο δίκαιος αγώ­νας του Παλαι­στι­νια­κού λαού και όχι οι ιμπε­ρια­λι­στές».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο