Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στηρίζει την υποψηφιότητα για το Νόμπελ Ειρήνης 2021

🇨🇺  Νόμπελ Ειρήνης στους γιατρούς της Κούβας!

Η παν­δη­μία του Covid 19 ανέ­δει­ξε με τον πιο από­λυ­το τρό­πο την ανά­γκη της ενί­σχυ­σης του δημό­σιου συστή­μα­τος υγείας.
Η καθο­λι­κή πρό­σβα­ση του πλη­θυ­σμού στην περί­θαλ­ψη και η ανά­πτυ­ξη των δημό­σιων υπο­δο­μών απο­δεί­χθη­κε ότι θα πρέ­πει να είναι μέσα στις άμε­σες προ­τε­ραιό­τη­τες όλων των κυβερνήσεων.
Κι όμως, υπήρ­ξαν χώρες με πολύ υψη­λούς οικο­νο­μι­κούς δεί­κτες και αυξη­μέ­νους ρυθ­μούς ανά­πτυ­ξης που απο­δεί­χτη­καν ανε­παρ­κείς να παρέ­χουν ασφά­λεια στους πολί­τες τους, θρη­νώ­ντας εκα­τόμ­βες θυμάτων.

🇨🇺  Μέσα σε αυτό το πλαί­σιο μία μικρή χώρα απέ­δει­ξε ότι η προ­στα­σία της δημό­σιας υγεί­ας είναι πολι­τι­κή από­φα­ση.
🇨🇺  Η Κού­βα, μία σοσια­λι­στι­κή χώρα, εξα­ντλη­μέ­νη οικο­νο­μι­κά από το μακρο­χρό­νιο εμπάρ­γκο υπε­ρη­φα­νεύ­ε­ται ότι έχει ένα από τα καλύ­τε­ρα δημό­σια συστή­μα­τα υγεί­ας του πλα­νή­τη.
Και παρά τα τερά­στια οικο­νο­μι­κά προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζει, δεν διστά­ζει να δεί­χνει την αλλη­λεγ­γύη της ακό­μα και σε πλου­σιό­τε­ρες χώρες.
Την ίδια ώρα που η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση έκλει­νε τα σύνο­ρα της προς την Ιτα­λία, οι για­τροί της Κού­βας μπή­καν μπρο­στά και επι­σκέ­φτη­καν την Ιτα­λία, ανα­δει­κνύ­ο­ντας την αξία της αλλη­λεγ­γύ­ης, όχι στα λόγια αλλά με πράξεις.

Οι «Διε­θνείς Ιατρι­κές Ταξιαρ­χί­ες» της Κού­βας έχουν παί­ξει σημα­ντι­κό ρόλο στην αντι­με­τώ­πι­ση σοβα­ρών επι­δη­μιών όπως ο Έμπο­λα για την κατα­πο­λέ­μη­ση του οποί­ου περισ­σό­τε­ροι από 250 Κου­βα­νοί για­τροί ταξί­δε­ψαν στην δυτι­κή Αφρι­κή, ή η επι­δη­μία χολέ­ρας στην Αϊτή.
Περί­που 70 απο­στο­λές Κου­βα­νών για­τρών και νοση­λευ­τών δρα­στη­ριο­ποιού­νται αυτή τη στιγ­μή σε όλο τον κόσμο.

Όπως είναι φυσι­κό δεν θα μπο­ρού­σαν παρά να παί­ξουν πρω­τα­γω­νι­στι­κό ρόλο στην αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας του Covid 19, προ­σφέ­ρο­ντας την εμπει­ρία και την τεχνο­γνω­σία τους σε όποιον την χρειάζονταν.
Με οδη­γό την φρά­ση «δεν προ­σφέ­ρου­με ό,τι περισ­σεύ­ει, μοι­ρα­ζό­μα­στε ό,τι έχου­με» απο­δει­κνύ­ουν καθη­με­ρι­νά ότι η κοι­νω­νι­κή ευθύ­νη, η προ­στα­σία των αδυ­νά­των, η αλλη­λεγ­γύη και η συμπό­νοια είναι η μόνη ασπί­δα της ανθρω­πό­τη­τας απέ­να­ντι στους μεγά­λους κινδύνους.ΠΟΘΑ logotitle

Για όλα τα παραπάνω η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στηρίζει την υποψηφιότητα της Διεθνούς Ιατρικής Ταξιαρχίας της Κούβας «Χένρι Ριβ» για το Νόμπελ Ειρήνης 2021.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
Δευ­τε­ρο­βάθ­μια Ένω­ση Σωμα­τεί­ων των εργα­ζο­μέ­νων στο θέα­μα και ακρό­α­μα, ιδιαί­τε­ρα δε στο Θέα­τρο, Κινη­μα­το­γρά­φο, Ραδιό­φω­νο, Τηλε­ό­ρα­ση, Θέα­τρο Σκιών, Λυρι­κό Θέα­τρο, Μου­σι­κή, Χορό, Τρα­γού­δι, με την επω­νυ­μία “Πανελ­λή­νια Ομοσπον­δία Θεάμα­τος — Ακρο­ά­μα­τος” (Π.Ο.Θ.Α.) Γλάδ­στω­νος 10 ‑10677 Αθή­να – Τηλ. : 210 5228 770 — 210 5235 764 — Fax: 210 5228 730


ΕΔΩ |> ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ, με e_mail

🔹 Σελίδες στο Fb – 

🔻 avaaz org

Βραβείο Νόμπελ για τους γιατρούς της Κούβας!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο